neljapäev, 10. juuli 2014

Vähem süsivesikuid vähendab põletikku

Selline lihtne ja loogiline jutt süsivesikuvaese toitumise tervist parandavast mõjust oli ühes Rootsi ajakirjas:

pilt: 56kilo.se



Vähem süsivesikuid vähendab diabeetikute kehas põletikku. Seda näitas Linköpingi ülikoolis läbi viidud uuring. Uuringus osales kaks diabeetikute gruppi, üks grupp sõi süsivesikuvaest ja rasvarikast toitu ning teine rasvavaest ja süsivesikurikast toitu. Mõlemad grupid olid peale kuue kuu möödumist kaalus alla võtnud, aga sellel grupil, kes sõi vähem süsivesikuid ja rohkem rasva, oli toimunud suur põletikunäitajate vähenemine veres. Teise grupi veres oli sama kõrge põletikutase nagu enne. Seda mõõdetud kõrget põletikutaset peetakse veresoonte lupjumise märgiks, mis omakorda võib viia südame-veresoonkonna haigusteni. Allikas: liu.se

***

Minu tänane süsivesikuvaene ja rasvarikas õhtusöök: 
kuumsuitsulõhe ja salat 
(basiilikulehed, kirsstomatid, mozzarella juust, oliivõli, balsamiäädikas).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar