1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

pühapäev, 8. jaanuar 2017

Kodune Sashimi


Endise sushisõbrana meeldib mulle nüüd väga sashimi - see on nagu sushi, aga ilma magusa riisita. Paljud Eesti sushikohad pakuvad ka juba sashimit, aga nii palju kui mina sashimit väljas söömas käies tellinud olen, jääb kahjuks minu kõht sellest alati tühjaks. Ilmselt on need söögikohtade sashimid mõeldud rohkem eelroaks või ma ei tea, kui väikse isuga inimestele... Paar viilu erinevat kala, natuke rohelist ja kogu lugu.

Tunduvalt parem on kodus ise omale sobilik sashimi valmistada.

Avastasin hiljuti Harkus asuva Mati Kalapoe. See artikkel siin ei ole tellitud reklaamtekst, vaid lihtsalt oma kogemuse jagamine :)
Sealsed soolalõheviilud on väga mõnusad ja värsked ning tunduvalt soodsama kilohinnaga kui nt supermarketi valmispakendatud soolalõhe, mille kvaliteet on nii ja naa. (Rääkimata siis veel sushikohtade sashimi hinnast...)

Seega rullisin oma sashimitaldrikule 7 lõhefileed, tulid ilusad roosinupud :)
Kõrvale viilutasin kurki ja avokaadot.
Kurgi peale tõstsin forellimarja.
Kõrvale panin veel merevetika krõpse.



Lisaks tilgake wasabit ja kusagilt õnnestus mul leida ka üks väga madala süsivesikusisaldusega marineeritud ingver.

Tilgake tavalist sojakastet ei tee ilmselt midagi hullu, aga parem valik on siiski tamari kaste, see on gluteenivaba ja veelgi parema maitsega kui tavaline soja. 

Selline taldrikutäis on kindlasti nauding nii silmale kui keelele, aga päris high fat see muidugi ei ole. Seega, kellel kõht tühjaks jääb, soovitan "magustoiduks" teha tassike kuuma teed teelusikatäie kookosrasvaga :)


1 kommentaar:

  1. Njämm! Suu jookseb vett :D Olen suur sushisõber ja nii tore, et ei pea ka nüüd sellest loobuma :)

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.