Täna jagan üht tsipa suurema süsivesikusisaldusega pesto retsepti. Soovitan seda lisandina pidupäeva söökide juurde, mitte kaalulangetamiseks :) Retsept pärineb Sten Sture Skaldemani raamatust "GI-null".
Vaja läheb:
2 kimpu-potikest basiilikut
u 1 dl pähkleid (ma kasutasin india pähkleid)
1 dl riivitud parmesani juustu
1-2 küüslauguküünt
1 tl soola
u 1 dl oliivõli
Pane kõik köögikombaini ja purusta peeneks, st ühtlaseks massiks, oliivõli lisa viimasena.
Skaldeman ütleb ka, et pestot ei pea tingimata ainult basiilikust tegema, tema teeb seda vahel ka võilillelehtedest, rukolast ja kõiksugu muudest ürtidest.
Kasuta pestot teelusikatäie kaupa maitseandjaks, ühes teelusikatäies on umbes 0,5 g süsivesikuid.
ega seda pestot ju rohkem ei tahagi kui natuke maitseks, pealegi on basiilikus palju kasulikku (nt kaltsium) . ps! kui aianurgas kasvab pune, siis suvel saab sellest ka väga head pestot teha.
VastaKustuta