neljapäev, 22. mai 2014

Budapesti rullbiskviit

Retsept pärineb kuulsalt LCHF-küpsetusgurult Mariannilt: http://mariannslchf.se/lchf-budapestrulle/


6 portsjonit

Põhi:
6 munavalget
2 spl Bakery+ magustajat
0,5 dl Amanprana kookosjahu
1 dl Meira sarapuupähklijahu
1 dl purustatud sarapuupähkleid

Täidis:
2,5 dl vahukoort vahustada
2-3 dl vaarikaid või mustikaid

Kaunistamiseks:

Valmistamine:
Pane ahi 175 kraadile sooja.
Vahusta munavalged ja Bakery+ tugevaks beseetaignaks.
Sega ettevaatlikult taigna hulka kookosjahu, hakitud pähklid ja sarapuupähklijahu.
Vala taigen küpsetuspaberile ja aja laiali, koogipõhja suurus võiks olla umbes 25 x 20 cm.
Küpseta ahju keskosas umbes 15 minutit.
Kummuta põhi uuele küpsetuspaberile, eemalda paber, millel kook küpses ja lase jahtuda.
Vahusta koor, sega värskete või poolsulanud marjadega ning määri koogile.
Rulli kokku nagu rullbiskviit, ettevaatlikult.
Kaunista vesivannil sulatatud tumeda šokolaadiga. Kui soovid, et šokolaaditriibud liiga kõvad ei jääks, lisa šokolaadile sulamise ajal 0,5 tl kookosrasva.


Kommentaar: selleks, et kooki oleks lihtsam rullida, võib paberi küljes oleva koogi panna peale ahjust võtmist niiskele köögirätikule ning siis kõik koos kokku rullida (koos rätikuga) ning seejärel lasta koogil rullituna jahtuda. Niiviisi on kooki täidise jaoks lihtsam lahti ja uuesti kokku rullida, ilma et kook liiga palju puruneks.

2 kommentaari:

  1. Kui eelmisel päeval valmis teha, kas siis säilib üleöö ilusti?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Säilib kindlasti, kui on vaja varem valmis teha. Sel juhul soovitan lihtsalt täidises olevat vahukoort veidi pikemalt mikserdada, et tekiks veidi paksem vahukoor, see ei lähe ehk nii ruttu vesiseks.
      Siiski ma ise teeksin selle pigem vahetult enne serveerimist valmis. Või siis teeksin ümbrise ette valmis (see peab nagunii jahtuma) ja siis täidise valmistaksin vahetult enne.

      Kustuta