reede, 9. mai 2014

Itaaliapärane sea sisefilee punase veini kastmes ja mozzarella-basiiliku salat


Vaja läheb:
1 sea sisefilee (700-800 g)
1 pakk Serrano sinki
10 päikeskuivatatud tomatit (jälgi purgi pealt süsivesikusisaldust, see võib varieeruda 8-28 g vahel, kahjuks on kõik päikesekuivatatud tomatid halvas omega6- rikkas päevalilleõlis, aga seda õli ei tule siia toidu sisse õnneks palju kaasa)
mozzarella juustu
soola, pipart, värsket tüümiani
võid praadimiseks

Valmistamine:
1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
2. Lõika seafilee sisse terava noaga tasku.
3. Maitsesta liha soola ja pipraga.
4. Täida liha sees olev tasku päikesekuivatatud tomatite ja mozzarella juustuga.



5. Lükka tasku kinni ja rulli lihale ümber Serrano sink. Vajaduse kinnita hambatikkudega.
6. Pruunista lihatükki pannil või ja värske tüümiani sees.


7. Torka kõige paksemasse kohta termomeeter ning küpseta liha 200-kraadises ahjus kuni liha sisetemperatuur on 65 kraadi.
8. Võta liha ahjust ning mähi alumiiniumfooliumisse, lase 10-15 minutit "puhata".
9. Lõika viiludeks ja serveeri.



Kastme valmistamine
1. Vala ahjuvormist lihaleem pannile (lihaleem sisaldab väga palju vajalikke lihast väljajooksnud mineraalaineid, alati oleks tark lihaleem seepärast ära kasutada ehk sisse süüa).
2. Lisa sinna veidike punast veini ning lase veidi aega nõrgal tulel keeda (niimoodi aurustub veinist alkohol välja ja kõik võivad veinikastet süüa).
3. Vala peale vahukoor ning keera kuumus maha.
4. Maitsesta soola ja pipraga. 
5. Kui kaste on veidi jahtunud, siis paksenda kastet munakollastega, st tõsta kulbiga veidi kastet tassi, klopi sinna sisse 2 munakollast ja sega see ülejäänud kastme hulka. NB! Kaste ei tohi munaga kokkupuute hetkel liiga kuum olla, muidu tekivad kastme sisse praemunatükid.
6. Kaunista värske tüümianiga.


Mozzarella-basiiliku salat
Sega omavahel poolitatud kirsstomatid, mozzarella-kirsid ja värsked basiilikulehed. Vala kastmeks peale oliivõli, veidi palsamiäädikat ning soola ja pipart.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar