Retsept pärineb Bakery+ magustaja loojalt ja kuulsalt LCHF kokaraamatute autorilt Mariannilt: http://mariannslchf.se/rabarberkram/
4 portsjonit
Vaja läheb:
500 g rabarberit
2 spl Bakery+ magustajat
3,5 dl vett
0,5-1 tl jaanikaunapulbrit või fiberhuski
0,5 tl kardemoni või üks kaneelipulk
Valmistamine:
Tükelda rabarber ja aseta koos 0,5 dl veega potti.
Lisa sinna ka Bakery+ ja valitud maitseaine (nt kaneel või kardemon).
Lase rabarberitükkidel koos maitseainte ja veega kaane all keeda mõned minutid.
Võta tulelt.
Sega jaanikaunapulber 3 dl veega ja vala see kuuma kisselli sisse.
Enam pole kuumutada vaja, lase vaid veidi paisuda, sega vahepeal.
Serveeri külma vahustamata koorega.
Ilma vahukooreta võib sellist kausitäit nimetada lausa range LCHF-i repertuaari kuuluvaks, kuna 100 g rabarberit sisaldab vaid 1,9 g süsivesikuid!
Kas liiga vähe vett pole? Või sul ongi mingi paksem kissell? Rabarberimoos :D
VastaKustutaVett võib kindlasti rohkem ka panna, kui soovi on. Aga see on rootslaste retsept, nende kissellid ongi "kreemid" (rootsi keeles 'kräm') :)
Kustuta