esmaspäev, 12. mai 2014

Karrimajonees


Mulle viimasel ajal väga-väga maitsevad keedumunad majoneesiga ning majoneesidest tuli ükspäev meelde "vana suhkruelu" Hesburgeri karrimajonees.

Tegin omale siis täna lausa 2 varianti karrimajoneesi:

1. variant - isetehtud majonees, mida maitsestasin karripulbriga. Kuna tahtsin olla hirmus tervislik, kasutasin isetehtud majoneesis rapsiõli asemel seekord oliivõli, aga seda ma enam teist korda ei tee ning soovitan teilgi vähemalt tumedat oliivõli majoneesi tegemisel vältida. Tavaline extra virgin oliivõli on väga tugeva kõrvalmaitsega, mis rikub täielikult majoneesi maitse ära. Kuigi isetehtud majoneesi tekstuur õnnestus ka selle õliga täpselt sama hästi kui rapsiõliga. Ilmselt heleda (light) oliivõliga ei jää see oliivõli maitse majoneesis niimoodi domineerima. Seega isetehtud majoneesi puhul ON oluline, et õli oleks neutraalse maitsega. Mõni teine päev proovin majoneesi teha Gheega ehk selitatud võiga ning annan teada, kuidas jäi.

2. variant, mida ma lõpuks ka oma hommikusöögi juurde sõin: hellmann's real majonees ja karripulber kokku segatud :) Väga hea jäi! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar