laupäev, 3. mai 2014

Rabarberi purukook vahukoorega


Lõika 3-4 suurt rabarberit tükkideks ning sega kaneeli ja 2 spl Bakery+ magustajaga.
Vala rabarberitükid küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ning raputa nende peale 1 dl mandlilaastusid.



Sulata 200 g võid.
Sega omavahel kuivained:
1 dl meira sarapuupähklijahu
1,5 dl meira mandlijahu
0,5 dl amanprana kookosjahu
2 spl fiberhuski
2 spl Bakery+ magustajat.

Sega kuivained sulatatud võiga ning vala saadud mass rabarberitele-mandlilaastudele peale.
Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.



Serveeri vahukoorega, mida on maitsestatud Bakery+ ja Bourboni vanillipulbriga.

NB! Seda kooki ei saa ilusate tükkidena tõsta, see on pigem selline rabarberikreem või -puder, aga maitseb ülihästi!

NB! Tegemist ei ole range LCHF-iga, vaid suhkru- ja nisujahuvaba magustoiduga, mida aeg-ajalt nautida!

Edit: tegin seda kooki nüüd teist korda, aga tegin purutaigna rabarberitükkide peale veidi teistmoodi:

200 g sulatatud võid
2 spl fiberhuski
1,5 dl mandlijahu
1,5 dl sarapuupähklijahu
2 spl Bakery+ magustajat
1 muna

Tänu munale püsis kook ilusti koos ning ei olnud nii laialivalguv. 
Kookosjahu läks seekord meelest lisada :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar