pühapäev, 25. mai 2014

LCHF kaneelisaiad


Jagan Bakery+ loodusliku magustaja looja ja mitmete kuulsate rootsi LCHF-küpsetuskokaraamatute autori Mariann Anderssoni kaneelisaiade retsepti. Algretsept siit: http://mariannslchf.se/kanelbullar-lchf/

8-10 kaneelisaia jaoks läheb vaja:

4 muna ja 1 munakollane
2 spl magustajat Bakery+
50 grammi sulatatud võid
1 dl vahukoort
1 tl kardemoni
1,5 dl Amanprana kookosjahu
3 spl fiberhuski
2 tl küpsetuspulbrit

TÄIDISEKS:
50 g sulatatud võid ja kaneeli
1 lahtiklopitud munavalge
purustatud sarapuupähkleid

Valmistamine:

Vahusta munad ja magustaja kohevaks, vahusta umbes 5 minutit.
Vala sinna hulka vahukoor ja või, sega hoolikalt.
Sega kõik kuivained omavahel ning sega seejärel taigna hulka.
Lase taignal vähemalt 5 minutit paisuda.
Pane seejärel taigen kahe toiduõliga määritud küpsetuspaberi vahele ja rulli, seejärel võta ülemine paber ära.
Vala taigna peale või ja raputa peale ka ohtralt kaneeli.
Rulli seejärel kokku nagu rullbiskviit.
Lõika tükid ja pane muffinivormidesse.
Pintselda munavalgega ja raputa peale sarapuupähki tükke.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 15 minutit.

Pilt Marianni kaneelisaiadest

Mariann annab ka soovituse lasta kaneelisaiadel ja üldse kõigil LCHF-küpsetistel mõned tunnid kuni üks ööpäev seista enne söömist, kuna need maitsevad siis kõige paremini, kui on veidi seisnud.

Kogu partii sisaldab Amanprana kookosjahuga küpsetades vaid umbes 15 g süsivesikuid.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar