Retsept pärineb kuulsalt LCHF-küpsetusgurult Mariannilt: http://mariannslchf.se/lchf-budapestrulle/
6 portsjonit
Põhi:
6 munavalget
2 spl Bakery+ magustajat
0,5 dl Amanprana
kookosjahu
1 dl Meira sarapuupähklijahu
1 dl purustatud
sarapuupähkleid
Täidis:
2,5 dl vahukoort
vahustada
2-3 dl vaarikaid või
mustikaid
Kaunistamiseks:
Valmistamine:
Pane ahi 175 kraadile
sooja.
Vahusta munavalged ja
Bakery+ tugevaks beseetaignaks.
Sega ettevaatlikult
taigna hulka kookosjahu, hakitud pähklid ja sarapuupähklijahu.
Vala taigen
küpsetuspaberile ja aja laiali, koogipõhja suurus võiks olla umbes 25 x 20 cm.
Küpseta ahju keskosas
umbes 15 minutit.
Kummuta põhi uuele
küpsetuspaberile, eemalda paber, millel kook küpses ja lase jahtuda.
Vahusta koor, sega
värskete või poolsulanud marjadega ning määri koogile.
Rulli kokku nagu
rullbiskviit, ettevaatlikult.
Kaunista vesivannil
sulatatud tumeda šokolaadiga. Kui soovid, et šokolaaditriibud liiga kõvad ei
jääks, lisa šokolaadile sulamise ajal 0,5 tl kookosrasva.
Kommentaar: selleks, et
kooki oleks lihtsam rullida, võib paberi küljes oleva koogi panna peale ahjust võtmist niiskele
köögirätikule ning siis kõik koos kokku rullida (koos rätikuga) ning
seejärel lasta koogil rullituna jahtuda. Niiviisi on kooki täidise jaoks
lihtsam lahti ja uuesti kokku rullida, ilma et kook liiga palju puruneks.
Kui eelmisel päeval valmis teha, kas siis säilib üleöö ilusti?
VastaKustutaSäilib kindlasti, kui on vaja varem valmis teha. Sel juhul soovitan lihtsalt täidises olevat vahukoort veidi pikemalt mikserdada, et tekiks veidi paksem vahukoor, see ei lähe ehk nii ruttu vesiseks.
KustutaSiiski ma ise teeksin selle pigem vahetult enne serveerimist valmis. Või siis teeksin ümbrise ette valmis (see peab nagunii jahtuma) ja siis täidise valmistaksin vahetult enne.