pühapäev, 14. september 2014

Sealiha metsaseene-juustukastmes

Selle retsepti idee sain meie facebooki grupist LCHF/Eesti - kui eelmine nädal esimest korda seda toitu proovisin, siis söödi see nii kiiresti ära, et pilti ei jõudnudki teha :) 

Vaja läheb:
sealiha viiludena (esimesel korral tegin mahesea kaelakarbonaadist, teisel korral sea sisefileest)
seeni
võid
Hellmanns majoneesi (see on poes müüdavatest majoneesidest üks lchf-sõbralikemaid: väga rasvane, õrrekanade munadest ja rapsiõlist, viimases on üsna sõbralik omega 3:6 vahekord)
riivjuustu (kasutasin mõnusalt pikantset rimi maasdami riivjuustu)
veidi vahukoort
soola, pipart
võid praadimiseks

Valmistamine:
1. hinda liha järgi, kas tahad selle enne läbi praadida või mitte ehk kui pehme see tundub - ma esimesel korral kaelakarbonaadi viilud praadisin kergelt võis läbi, täna sisefilee viilud lihtsalt haamerdasin veidi õhukesemaks.
2. maitsesta liha näiteks himaalaja roosa soola ja musta terapipraga (soovisin, et domineerima jääks just metsaseente maitse, seega muid maitseaineid peale soola ja pipra ei pannud).
3. prae seened võis läbi - need imavad endasse mõnusalt palju võid :)


4. Tõsta liha ahjuvormi ja määri majoneesi peale. 




5. Raputa liha peale praetud seened ja seejärel riivjuust. Vajadusel lao peale veel teinegi kiht liha+majonees+seened+juust. Ma valasin vormi äärtesse veel veidi vahukoort, et liiga kuiv ei jääks.


6. Küpseta umbes 200 kraadises ahjus kuni liha on pehme, umbes tund või veidi rohkem, see sõltub ahjust ja lihast.


7. Selle majoneesi-juustukastme juurde sobivad väga hästi kergelt aurutatud brüsseli kapsad!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar