1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

reede, 13. veebruar 2015

Maheveise hakklihast burgerid lillkapsakukliga


Hiljuti käisime perega söömas restoranis Kivi Paber Käärid ja seal serveeriti burgerit lillkapsast valmistatud "kukli" peal. Mu abikaasa küsis minult, miks ma pole selliseid kukleid kunagi teinud, et talle maitseb :)
Võtsin siis eile kätte ja tegin. 

Burgerid ehk kotletid tegin ikka oma vana hea rootsi retsepti järgi:
4 kotleti jaoks läheb vaja:

ca 500 g hakkliha (kasutan selle toidu puhul alati Hiiumaa maheveise hakkliha, see on parim, kuigi ei ole eriti rasvane)
1 muna
0,5 dl vahukoort (ökopoest leidsin ka mahe-vahukoore, saidafarm vist oli)
1 peeneks hakitud šalottsibul
veidi tšillikastet (rimi eco chunky salsa)
soola, maitseaineid

Kõik kotleti koostisosad segasin hoolikalt läbi ja praadisin pannil Ghee sees ja silkoonvormide abil ilusad burgerikotletid. Mõlemalt poolt kergelt praadida ja siis 15 minutiks veel ahju.

(tegin topeltkoguse)


Seejärel valmistasin lillkapsakuklid. Mingit erilist retsepti ma ei kasutanud, aga umbes nii tegin:
Riivisin ühe väiksema lillkapsa köögikombainis peeneks.
Vahustasin kausis käsivispliga kergelt 4 muna koos soola ja pipraga.
Lisasin sinna hulka peenestatud lillkapsa ja umbes 100-150 g riivjuustu. 
Segasin hoolikalt läbi ja praadisin pannil Ghee sees ja silikoonvormide abil pannkoogilaadsed "kuklid". Sellest kogusest tuli umbes 8 lillkapsakuklit.
Pärast mõtlesin, et oleks pidanud ilmselt lillkapsast vee välja väänama, aga sellest hoolimata õnnestusid need hästi. 





Kõige alla läks lillkapsakukkel, sinna peale majonees, siis burgerikotlett ja kõige peale Rimi Eco Chunky Salsa kaste.





6 kommentaari:

  1. Kust selliseid silikoonvorme võiks osta?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõige paremad on Prismades. Järve Keskuse all Apelsinis on odavamad, aga mitte nii head. Kindlasti on kusagil veel.

      Kustuta
  2. Ma ümmarguse lõikasin mingist (jäätise?) topsi ülemisest äärest välja (kulu null eurot). Väga hea kotlette ka vormida. Südamekujulise ostsin kunagi Hortesest, aga see oli kunagi ammu-ammu. Suuremates poodides on silma jäänud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul oli ka kõigepealt üks plastikust ümmargune, mille lõikasin jogurtiämbri äärest, aga seda ei saa kahjuks pannile panna, plastik ju sulab ära. Ostsin siiski silikoonist ja kasutan sede oma keto-pannkookide puhul pea iga päev. Kotlettide jms puhul ka. Silikoon kuuma ei karda. Vormi eemaldan pannilt alles siis, kui sisu poolküps.

      Kustuta
    2. apelsini poes oli päris mõnus neljane vorm - olen teis paar korda näpu vahel veeretanud, aga pole ikka tihanud osta. Saaks neli täiuslikult ümmargust pannkooki või muna teha. Plastrõngaga on jah hea enne küpsetuspaberile lihaburgereid valmis vormida - labidaga pannile ja muret polegi. Lisaks olen nn pitsapõhjast peale küpsemist burksi jaoks rõngaid vajutanud. Kunagi lasin mehel metallist konservikarpidest riisi jaoks ka teha (polnud neid spetsiaalseid saada). Need sobivad pannil kasutamiseks kenasti. Silikoonist on veidi parem muidugi - toit ei hakka nii kergesti külge.

      Kustuta
    3. Jah, mul on see apelsini poe neljane vorm ka olemas :) Aga seda ma ei soovita. Esiteks on sellega nii, et see ei jää igast neljast osast korraga vastu panni, st nt pannkoogitainas voolab alt välja. Teiseks on need augud liiga väikesed ja madalad. Mu õel ka see neljane, tema lõikas selle kaheks osaks, siis pidi enam-vähem kasutuskõlbulik olema. Aga selle Prisma vormi vastu kahjuks see neljane apelsini oma ei saa.

      Kustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.