1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

reede, 1. mai 2015

Mascarpone rabarberikook



Kevad on jälle käes ja ühtlasi on meie Hiiumaa aias juba rabarberid pikaks ja suureks kasvanud. Siit tuleb üks eelmise kevade kordusretsept, mis osutus nii lchf- kui mitte-lchf-sööjate hulgas kõige kiidetumaks :)



Siiski tuletan kõikidele uutele ja vanadele lchf-ikatele meelde, et koogid ei ole kuidagi ketoosi, rasvapõletust ega kaalulangust soodustavad faktorid. Need on vahel harva nautimiseks mõeldud, olgugi, et ilma suhkru ja jahuta, on need siiski maiustused, mida sööd oma põhikütusle lisaks.

Mugandasin seda retsepti täna veidi, st tegin veidi suurema koguse ja kasutasin seekord Bakery+ magustaja asemel Sötin looduslikku tuhksuhkruasendajat. Kindlasti sobib ka tavaline Sötin. Tuleb vaid meeles pidada, et 1 dl Sötini/ Sötin tuhksuhkruasendajat = 2 spl Bakery+ magustajat. Pidage siis meeles, et kes kooki Bakeryga küpsetab, neil kulub magustajat tunduvalt vähem.

Avastasin enda jaoks uuesti ka Mascarpone toorjuustu - see on kõige lchfim toorjuust üldse :) Rasvasem kui vahukoor: 40 % rasva ja süsivesikuid vaid 2,1 g. Maitselt mõnusalt koorene. Igatahes nüüd ma hakkangi seda kasutama ja Philadelphia poole enam ei vaata :)



Koogiküpsetamiseks läheb vaja:



150 g võid
5 muna
150 g mascarpone toorjuustu
veidike Bourbon vanillipulbrit
1 dl Sötin looduslikku tuhksuhkruasendajat või 2 spl Bakery+ magustajat
1,5 dl mandlijahu
1,5 dl EKO kookosjahu
1 spl küpsetuspulbrit
1,5 spl Fiberhuski

5 suurt rabarberit
2-3 spl Sötin looduslikku tuhksuhkruasendajat või 2-3 tl Bakery+ magustajat
veidi Ceylon magusat kaneeli

1. Sulata või.
2. Vahusta miksriga munad ja magustaja.
3. Lisa munasegu sisse sulatatud või ja mascarpone. Mikserda ühtlaseks.
4. Lisa kõik kuivained. Mikserda ühtlaseks.
5. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga ja tõsta taigen paberile. Pane taigna peale teine küpsetuspaber ja silu käega taigen, mis on kahe paberi vahel, ühtlaseks. Eemalda pealmine paber.
6. Koori ja tükelda rabarberid ning sega läbi magustaja ja kaneeliga.
7. Tõsta rabarberitükid taigna peale.
8. Küpseta kooki 150 kraadises ahjus ca 30-40 minutit.

taigen kahe küpsetuspaberi vahel peale vormimist


kook on valmis!

1 kommentaar:

  1. Aitäh retsepti eest. Oli väga ,väga hea seda ma olin igatsenud ja lapsed kiitsid taevani. Läheb kordamisele🙂

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.