pühapäev, 7. veebruar 2016

Vastlakuklid 2016

Olen oma kolme LCHF-aasta jooksul nii mõnedki vastlakuklid küpsetanud. Seekord oli eesmärgiks saada võimalikult õhulised ja "saialaadsed" kuklid, seega võtsin appi oma lemmikute hommikuklite retsepti, mida aeg-ajalt tšillikrevettide kõrvale küpsetan ja täiustasin-magustasin seda veidi. Nende kuklite koostisosaks olev Pofiber süsivesikuvaene kartulikiud on just see "võlujahu", mis need tavalistest lchf-saiadest õhulisemaks teeb.




10 kukli jaoks läheb vaja:
100 g võid
4 muna
4 dl kreeka jogurtit
1 tl soola
4 tl küpsetuspulbrit
4 dl mandlijahu
2 dl pofiberit
4 spl fiberhuski
0,5 tl kardemoni
1,5 dl Sötin tuhksuhkruasendajat või 2-3 spl Bakery+ magustajat


1. Pane ahi 175 kraadile sooja.
2. Sega omavahel munad, poolenisti sulanud või, jogurt, sool ja küpsetuspulber.
3. Sega sisse ka ülejäänud koostisosad. Sega omavahel ja lase taignal 5-10 minutit seista, et fiberhusk ja pofiber saaksid paisuda ja taigen tihkeks läheks.
4. Veereta 10 kuklit ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta parajad vahed sisse.
5. Küpseta 20-30 minutit kuni kuklid on pealt kuldsed.


Lase kuklitel täielikult maha jahtuda.
Lõika kuklitel "mütsikesed" peast ja uurista sisse noaga väikesed augud.
Tõsta augu sisse ilma lisatud suhkruta mustikamarmelaadi.
Vahusta umbes 3-4 dl vahukoort koos näpuotsatäie Bourbon vanillipulbri ja 1-2 tl Bakery+ magustajaga.


Kuklite toiteväärtus (täidiseks lisatud vahukoort ja marmelaadi ei ole sisse arvestatud):

1/10 kogusest ehk 1 kukkel kümnest annab ligikaudu:

Energiat:        283 kcal
Süsivesikuid:   4.16 g
Rasva:            25.3 g
Valku:              9.58




7 kommentaari:

  1. Väga ilusad. Tagasihoidlikkus pidi inimest kaunistama, kuid ryhma lehele vöiksid ka panna, sest paljud ei kohma veel Sinu vörratus blogis käia.

    VastaKustuta
  2. Ilusad. Vaatasin just, et Priileib pakkus ühe suhkru ja jahuvaba kukli müügihinnaks 4-4.50 EUR/tk. Selles valguses tasub hoopis liha süüa - suistutatud seajalga otsima minna, mitte kuklitega möllata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea äriidee tõesti neile, kes jaksavad teistelegi küpsetada :) Mulle piisab korrast kuus. Aga nüüd mul tuligi suitsutatud seajala isu :) Kas oskad soovitada, kust saaks head?

      Kustuta
    2. Proovisin ka teha, aga kahjuks minul kuklid ei tulnud vaid vajusid ahjus lamedaks pätsiks. Maitse oli hea

      Kustuta
    3. Siit pildilt pole võib-olla hästi näha, aga ka minu kuklid olid enne täitmist tunduvalt lamedamad kui tavapärased nisu-suhkru vastlakuklid. Muidu nende pofiberiga kuklite puhul on hästi oluline kasutada just jahvatatud psülliumit ehk fiberhuski. Kunagi tegin neid ka tavaliste psülliumi seemnekestadega, aga siis ei jäänud nii kohevad ega siledad.

      Kustuta
    4. Kadi, seajala kohta ei oska öelda. Peab vist korra Nõmme turule tiiru tegema. Ilmselt on lootust poest ka midagi saada. Nami-nami soovitab ka Talu&Deli, aga ma spetsiaalselt ei hakka sinnapoole sõitma (kuigi neid just tahakski). https://www.facebook.com/taludeli/

      Kustuta