1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

neljapäev, 20. september 2018

Kanapõhjaga pizza


Kui nisujahust tehtud põhjaga pizzat enam ei söö ja erinevad juustupõhjal pizzad hakkavad ära tüütama, siis on sobiv aeg katsetada kanapõhjal pizzat. See pizza on endiselt madala süsivesikusisaldusega, aga samas on siin palju valku ja mõõdukalt rasva.

Põhja jaoks läheb vaja:

100 g broileri delikatesshakkliha
1 muna
soola, pipart, pizzamaitseainet



Katte jaoks läheb vaja:

60 g pitsakastet (mul oli Felix basilico)
30 g riivjuustu (mul oli Eesti Juust)
pizza maitseainet
värske basiiliku lehti
50 g tomatit
70 g mozzarella juustu (mul oli Zott Basilico)


Kuumuta ahi 200 kraadini. 
Sega põhja koostisosad hoolikalt ühtlaseks massiks. 
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala "taigen" õhukese kihina ümmarguselt plaadile. 



Küpseta ahju keskosas 10 minutit. Võta ahjust välja.



Nüüd tõsta peale pizzakatte koostisosad, kõigepealt kaste, riivjuust ja pizza maitseaine. Seejärel ülejäänud asjad.

Kuna selle pizza põhi koosneb nagunii lihast, siis otsustasin mina teha pizzakatte ilma lihata ja valisin selleks Caprese salati koostisosad ehk tomat, basiilik ja mozzarella.


Tõsta pizza nüüd veel 10 minutiks 200-kraadisesse ahju. Seejärel võta välja, lase veidi jahtuda ja head isu!

Keda huvitavad makrod, siis terve selle pizza omad on järgmised:

575 kcal
10 g süsivesikuid
39 g rasva
44 g valku

Ja põhi näeb altpoolt välja selline valge. Ei tundu üldse, nagu oleks kanast. Seisab koos ja võib ka näpu vahelt süüa. 


Mulle maitses ja tegin seda juba mitmeks päevaks omale ette.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.