Vaja läheb:
1 pk koorimata krevette
lõhe või forelli
mingit valget kala (nt heik)
porgandit, paprikat, porrut, sibulat, peterselli
vahukoort
kalapuljongikuubik + vesi
tomatipastat
oliivõli praadimiseks
soola, sidrunipipart, cayenne pipart
Valmistamine:
1. Koori krevetid ja jäta alles kõik krevettide koorimisest ülejääv (koored, mari, pead).
2. Pane krevetid karbiga külma ja valmista nüüd krevettide koormisest ülejäänud materjalist puljong.
3. Prae kreveti koori, marja, päid oliivõlis. Kui koored on veidi heledamaks läinud, lisa üks tükeldatud sibul, tomatipastat ja kalapuljong. Lase keeda umbes 20-30 minutit.
4. Kurna puljong läbi, viska koored-pead ära ja nüüd kasuta saadud puljongit supi valmistamiseks.
5. Lisa puljongi sisse tükeldatud köögiviljad, punane ja valge kala.
6. Lisa supi sisse ka vahukoor ja maitseained.
7. Kui kõik on pehmeks keenud, keera kuumus maha. Kui supp enam ei kee, alles siis lisa supi sisse krevetid.
8. Serveeri hapukoore ja juustuküpsistega - ma lisasin seekord juustuküpsiste taignale ka seesamiseemneid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.