Meie jõululaual olid tavapäraselt ahjuliha kuivatatud ploomidega, mitmeid tunde pliidil haudunud hapukapsas, keedukartul, verivorstid peekoniga, kõrvitsasalat. Minul jäid küll kartul, kõrvits, verivorst ja liha seest ploomid söömata ;)
Lisaks tavapärastele jõulutoitudele oli ka palju LCHF-toite: must leib, smetana+kalamari+punane sibul+till, võis praetud brie ja camembert + suhkruta vaarikamoos, isetehtud maksapasteet, kala-võileivatort, seened, oliivid, lõhe, lchf-piparkoogid ja isetehtud mandli-pähklivõi.
kala võileivatort
Pähklivõi: panin köögikombaini u 150 g mandleid, 150 g metspähkleid, 100 g kreeka pähkleid ja u 60 g pehmeks sulatatud kookosrasva. Pool teelusikatäit erütritooliga magustajat ka, kuna kreeka pähkel jättis veidi kibeda maitse. Pähklivõi oli väga maitsev lchf-piparkookide peale määrituna ;)
See pähklivõi ei anna küll absoluutselt võrrelda õige pähklivõiga, mida valmistatakse hoopis nõnda, et röstitud pähkel muutub ise juba kombainis praktiliselt pastaks, millele veidikene konsistentsi andmiseks lisatakse rasvainet (mitte 60g)
VastaKustutaSoovitan uurida: http://www.inspiredtaste.net/21318/how-to-make-peanut-butter-three-ways/
Selline pähklivõi mida siin soovitatakse tuleb lihtsalt kuiv kookospähkli mass, mis jääb hammaste vahele kinni!
Ee... kuiva kookospähkli massi saab äkki kookospähklitest teha? Mina isiklikult kasutasin siin mandleid, metspähkleid ja kreeka pähkleid ning kuiv ei jäänud tõesti. Tavaliselt ostan ökopoodidest metspähklivõid või mandli-metspähklivõid ning siin retseptis toodud isetehtud pähklivõi tuli täpselt sama maitsev. Tean küll, et osad inimesed ka röstivad pähkleid enne võiks tegemist, aga tookord ma seda teha ei viitsinud ning tulemus tuli väga hea ka ilma röstimata!
KustutaAga maitse üle muidugi ei vaielda. Te tehke aga oma retsepti järgi julgelt edasi. Muidugi, mina jällegi maapähkleid lchf-iks ei pea ;)