Täna jagan üht ülihead kodus tehtava majoneesi retsepti. See on minu poolt mugandatud retsept, algretsept on aga jälle Åse 56kilo.se blogist ja kinnitan, et lisaks lihtsale valmistamisviisile maitseb see majonees tõesti suurepäraselt. Säilib külmkapis nädal aega.
Vaja läheb:
1 muna
2 dl neutraalse maitsega oliiviõli (extra light) või MCT-õli
1,5 tl teralist dijoni sinepit
2 tl punase veini äädikat
veidi soola, valget pipart
Valmistamine:
Kõik koostisosad võiksid olla samal temperatuuril.
Pane kõik kõrgesse nõusse ja kasuta saumiksrit.
Mõnekümne sekundi pärast ongi segu majoneesi konsistentsiga.
Rumal küsimus, aga kas toores või keedetud muna?
VastaKustutaIkka toores muna ja hea, kui see toatemperatuuril oleks. St kõik koostisained samal temperatuuril.
KustutaHea on kontrollida munade värskust, pannes need veekaussi - ei tohi tõsta "tagumist poolt" üles, vaid jääda horisontaali.
VastaKustutaEndal mul on läinud hukka hulgaliselt materjali ja seda ilmselt valesti valitud õli pärast - see oli oliiviõli Extra Virgin.
Polegi proovinud paar aastat selle pärast. Esimene kord tegin ühe jutiga ja kasutasin esimest kättesaadavat (ilmselt rypsiölju) ja tuli väga hea.
Õpetusi on ka youtube täis.