1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

neljapäev, 29. mai 2014

Tooršokolaadi-mandlivõi cupsid


Vaja läheb:

silikoonist muffinivorme
ühe kandiku jagu ruumi sügavkülmas
tooršokolaadi (või tavalist tumedat šokolaadi)
mandlivõid (või muud pähklivõid)

Tooršokolaad:
Sulata vesivannil 200 g toor-kakaovõid, lisa hulka 6-7 spl toorkakaod, 2-3 tl Bakery+ magustajat, 1-2 spl kookosrasva, näpuotsatäis Bourbon vanillipulbrit. Sega hoolikalt. NB! Tooršokolaad on tunduvalt vedelama konsistentsiga kui tavaline tume šokolaad sulatatuna.

Tõsta vedelat šokolaadi lusikaga silikoonist muffinivormi põhja, aseta mõneks minutiks sügavkülma. Enne kui šokolaad päris kõvaks hangub, aga kui ta enam päris vedel ei ole, lükka lusikaga silikoonvormide külgedele samuti šokolaadi (juhul kui soovid, et cupsid väliselt üleni šokolaadiga kaetud oleksid). Seda vahepealset hetke on muidugi üpriski raske tabada. Põhimõtteliselt tuleb istuda sügavkülma ees ja kogu aeg jälgida - ilmselt on tavalise šokolaadiga see etapp lihtsam! Või siis on võimalik jätta cupsid nö. külgedelt triibulised, nagu sellel netist võetud pildil näha:


Kui cupside põhjad-küljed on täiesti kõvaks hangunud, tõsta igaühe sisse 1-2 tl mandlivõid. Pane cupsid uuesti sügavkülma, kuni ka mandlivõi veidi kõvemaks läheb.

Seejärel tõsta peale viimane kiht vedelat šokolaadi ja uuesti külma. Täiesti tahkunud cupsidelt saad silikoonvormid kergesti eemaldada, kui vormid pahempidi keerad, nagu kampsuni seljast võtmine ;) 



Isetehtud mandlivõi
Kellel on kodus olemas köögikombain, neil on väga lihtne ka mandlivõid ise valmistada. Mina täna proovisin ja tõesti - täitsa nagu päris jäi. 

Kõigepealt pane mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 200-kraadisesse ahju röstima, umbes 10 minutit, aga jälgi kogu aeg, kuna ühel hetkel on need ok ja juba järgmisel kõrbenud ja rikutud. 
Jahuta ja seejärel pane mandlid koos näpuotsatäie himaalaja peensoolaga köögikombaini. Seejärel pane kombain madalama kiirusega käima ja lase umbes 10 minutit töötada, kuni mandlitest saab puru ja mandlipurust tekib mandlivõi. Vahepeal tuleb spaatliga köögikombaini seina äärest seda puru alla ka lükata. Kõige lõpuks võib lisada lusikatäie MCT-õli või kookosrasva.



1 kommentaar:

  1. Kui mandleid enne purustamist leotada, umbes 3-6 tundi, tekib selline pasta moodi ollus kiiremini.

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.