1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

reede, 31. oktoober 2014

Kookoskreem


Inimesed, kellele meeldib kookose maitse ja kes ühtlasi armastavad pähkli- ja mandlivõidega maiustada, rõõmustavad kindlasti kookoskreemi üle. Tegemist on siis üsna pähklivõilaadse asjaga, aga koosneb see siis kookosest, mis on pähklitest ja mandlitest veidi kasulikum valik ja kookoshelbeid hästi valides ka süsivesikuvaesem valik. Näiteks LCHF Poes müüdavates Eldorado kookoshelvestes on 100 g kohta vaid 4 g süsivesikuid. 



Retsepti idee sain meie LCHF/Eesti Facebooki grupist. Aitäh headele jagajatele :)
Originaalretsept pärineb siit: http://thehealthyfoodie.com/smooth-creamy-coconut-butter/

Kuna ma tean juba ette, ma häid asju alles ei suuda jätta, st söön kõik kohe ära, siis ma teadlikult seda nämmat asja omale väga palju ei teinud.

Võtsin umbes kolmveerand pakki Eldorado kookoshelbeid (600 ml näitas köögikombaini mõõdik) ja suure tüki kookosrasva ning näpuotsaga roosat soola.


Siis panin köögikombaini käima ja ikka pikalt uhasin. 5 min käis, siis lasin masinal igaks juhuks veidi puhata ja nii mitmeid kordi järjest. Lõpuks oli segu juba väga peene tekstuuriga, eks sellepärast purustas ka hästi, et mul oli seda kraami korraga masinas vähe. Lõpuks lisasin veel teist nii palju kookosrasva juurde kui alguses ja uhasin veel.


Siis oli kreem juba väga sile ja siidine. Surusin kogu massi veel õpetuse järgi sõelast läbi, aga tegelikult poleks vist vaja olnudki. Sõelale jäi pärast ikka väga vähe paksemat massi.


Kreemjas kookosmanna, nagu osad seda nimetavad, nägi välja selline:


Lõpuks panin purki ja külmkappi. Seal siis seisab paar tundi ja pärast läheb koos lusikaga käekotti, et peale jõutrenni üks kiire ja kosutav amps haarata :)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.