1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

reede, 2. veebruar 2018

Pizzarullid

Mõnusad pizzarullid ja sama pizzapõhja retsepti võib mõistagi kasutada ka lihtsalt LCHF-pizza küpsetamiseks. Maitse mõttes soovitan valida juustudest just parmesani ja mozzarella, nagu retseptis kirjas.


2 pizzapõhja jaoks läheb vaja:

200 g parmesani riivjuustu
8 muna
1,5 dl vahukoort
4 spl fiberhuski
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Pane ahi 180 kraadile sooja.
Vahusta kõigepealt munad kohevaks, lisa seejärel Fiberhusk, vahukoor, küpsetuspulber ja sool ning sega hoolikalt läbi.
Kõige lõpuks sega hulka riivitud parmesani juust.
Jaga tainas kaheks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaatidele. Silu taignaspaatliga siledaks ja õhukeseks.
Küpseta kumbagi põhja (eraldi) ahjus umbes 10 minutit. Kui põhjad on küpsetatud, keera ahju kuumus 225 kraadile.

Täidise jaoks läheb vaja:

2 dl tomatikastet (soovitan kasutada võimalikult madala süsivesikusisaldusega pasta- või pizzakastet, mul oli näiteks Barilla basiilikukaste)
300 g singitükke (mul oli Nõo pizzakate keedusink)
350 g riivitud mozzarella juustu
pizza maitseainet

Jaga täidis pizzapõhjadele, kõigepealt kummalegi põhjale 1 dl tomatikastet, seejärel singitükke ja siis mozzarellat ja pizza maitseainet. Ära siiski kogu mozzarellat kohe peale pane, jäta osa ka kõige lõpus lisamiseks, kui oled juba pizzarullid välja lõiganud.
Lõika umbes 12-15 mm paksused viilud, laota küpsetuspaberiga kaetud plaadile, raputa juurde veel mozzarellat.

Küpseta nüüd pizzarulle veel umbes 10-13 minutit 225 kraadises ahjus, kuni need on parajalt kollakas-pruunikad.

Lase enne serveerimist veidi jahtuda!









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.