pühapäev, 18. veebruar 2018
Põdralihahautis köögiviljade ja marjadega
1 kg põdraliha
200 g viilutatud šampinjone
2 sibulat
võid ja peekonirasva praadimiseks
300 g rooskapsaid ehk brüsseli kapsaid
1 spl Dijon sinepit
1 spl tamari sojakastet
400 g kreemjat kookospiima
veidi veisepuljongit
soola, pipart, kuivatatud tüümiani
värsket tüümiani
külmutatud jõhvikaid või pohli
Selle toidu juures on üheks olulisemaks nüansiks liha õhukesteks viiludeks lõikamine. Õhukesed metsloomaliha viilud ehk rootsi keeles "viltskav" või põdralihaviilud "renskav" on traditsiooniline saami toit, mis on saanud populaarseks kõigis Põhjamaades.
Oluline nipp liha õhukeseks viilutamise juures on teha seda siis, kui liha on poolkülmunud - nii saab terava noa abil tõeliselt õhukesed lihaviilud, mis hiljem üpris kiiresti küpsevad. Üliõhukeste viilude puhul ei ole ka väga oluline, millise lihatükiga on tegemist, see ei pea tingimata fileetükk olema.
Kui liha on viilutatud, siis prae pannil kõigepealt sibul võis klaasjaks ja prae läbi ka seeneviilud. Tõsta need teise potti. Prae nüüd kuumal pannil võis ja peekonirasvas läbi lihaviilud. Ära pane pannile kogu liha korraga, vaid prae osadena, nii ei jahtu pann liigselt maha. Peale praadimist maitsesta liha soola ja pipraga. Tõsta liha samuti potti sibula ja seente juurde. Vala lihale peale kookospiim, puljong, sega hulka sinep ja tamarikaste ning maitsesta kuivatatud tüümianiga. Kui kaste on keema läinud, lisa rooskapsad. Keera kuumus miinimumi peale ja jäta toit kaane alla tunniks ajaks hauduma/kergelt podisema.
Enne serveerimist lisa värsket tüümiani ja külmutatud jõhvikaid või pohli.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.