teisipäev, 19. november 2013

Must leib LCHF

Algretsept siit: http://56kilo.se/valnotsbrod-lchf/

Foto: Meeli Küttim, nõud: Sinikirja, linikud: Hemtex

1 terve leivapäts = 39 g süsivesikuid 

Vaja läheb:
4 dl ehk 200 g Risetti linaseemnejahu
2 spl fiberhuski 
2 tl küpsetuspulbrit
1 ½ tl soola
1 spl Sonnentor leivamaitseainet (võib vähem panna või üldse ära jätta)
4 dl ehk 150 g kreeka pähkleid või pekaani pähkleid (vali madalama süsivesikusisaldusega pähklid)
250 g 30% hapukoort
6 muna




Pane ahi 175 kraadi peale sooja ning vooderda leivavorm küpsetuspaberiga.
Sega kõigepealt kuivained. Purusta pähklid väiksemaks ja sega kuivaineseguga.
Siis sega juurde ka hapukoor ja läbiklopitud munad. Lase taignal 5 minutit paisuda.
Vala taigen vormi ja küpseta 80 minutit ahju alumises osas.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar