1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

pühapäev, 15. detsember 2013

LCHF piparkoogid

Nagu minu lugejad vist juba teavad, olen ma suur piparkookide fänn. Kuna piparkoogimuffinid mind siiski päris rahule veel ei jätnud, otsisin ikka edasi ja leidsin veel ühe lchf-piparkookide retsepti siit: http://www.recept.nu/ulrika-davidsson/kakor-och-tartor/agg-och-mejeri/lchf-pepparkakor/

Vaja läheb:
100 g võid
2 dl mandlijahu
2 spl piparkoogimaitseainet
2 spl Bakery+ magustajat või 0,5 dl Sötini
2 munavalget
0,75 dl kookosjahu
1 spl fiberhuski

Valmistamine:
1. Valmista taigen 1 päev enne seda, kui soovid piparkooke küpsetama hakata, nii jõuavad maitseained rohkem taignasse imbuda.
2. Sulata või ja sega sinna hulka suhkruasendaja ning piparkoogimaitseaine.
3. Sega võisegu hulka mandlijahu ja fiberhusk, lase umbes pool tundi seista ja fiberhuskil paisuda.
4. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa munavalged koos kookosjahuga taignale.
5. Sõtku ühtlaseks taignaks ja pane toidukile sisse ning vähemalt 12 tunniks külmkappi seisma.
6. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
7. Rulli taigen lahti - mina mitte ei rullinud, vaid vajutasin käega selliseks 0,5-1 cm paksuseks kihiks ja seejärel vajutasin vormidega paksud piparkoogid.
8. Küpseta ahju keskel 8 minutit.



Maitsevad väga hästi ja magusalt ja piparkoogiselt, aga siiski ei ole need nüüd äravahetamiseni sarnased "päris" nisujahust ja suhkrust tehtud piparkookidega. Aga suure LCHFi- ja piparkoogisõbra jaoks ajavad asja ära :)

2 kommentaari:

  1. Ma olen ka suur piparkoogifänn ja just mõtlesin, et kuidas ma need jõulud küll üle elan :) Küsimus on mul tegelikult nende suhkruasendajate kohta. Mis täpselt see erütritooliga suhkruasendaja on ja mille poolest erineb näiteks steviast? Üldse, kui on mõnikord soov LCHF raames suhkruasendajat kasutada, siis millisel juhul (missuguse söögi) puhul millist suhkruasendajat peaks kasutama? Räägitakse, et suhkruasendajate kasutamine tekitab isusid ka tavalise magusa järele. Samas, kui enne LCHF toitumist magusaneelusid eriti ei olnud, kas siis ei tasu seda ka karta?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mann, kirjutasin erütritoolist nüüd Sulle vastuseks terve teema. Ma ise kasutan suhkruasendajat nii vähe kui võimalik - näiteks kakaoga ketoosipallid teen täiesti ilma magustajata, aga osade asjade juures on see vältimatu - piparkoogid, piparkoogi ketopallid jne. Ma arvan, et kui vahel harva kasutada, siis ei ole midagi hullu. Igapäevaselt kohvi sees on minu arvates liiga palju. Aga eks see isude tekitamise asi tuleb omal järele proovida. Anna Hallén, kelle artikleid olen palju tõlkinud siin, ütles kuskil, et tema ei saa omale kahjuks ketopalle teha, et need on küll vaid 1 g sv palli kohta, aga kui ta omale neid teeb, siis sööb ühe õhtuga kogu portsu ära, ei saa pidama ja muude asjade isu ka tõuseb kohe. Mul õnneks jagub 2-3 päevaks neid, aga ma teen neid ju ilma magustajata ka tavaliselt ;)

      Kustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.