pühapäev, 26. juuli 2015

Cheesecake ehk juustukook


Siinkohal on tegemist magusa juustukoogiga, mis on küll oma koostisosade poolest vägagi low carb high fat, aga kuna seda on ülimalt kerge üle süüa, siis soovitan kaalu langetavatel lchf-inimestel siiski vaid ühe tükiga piirduda.

Vaja läheb:

Täidis:
680 g mascarpone toorjuustu
4 suurt muna
1,5 tl sidrunimahla
2-3 spl Bakery+ magustajat või 1 - 1,5 dl Sötin magustajat
80 g hapukoort 30%

Põhi:
5-6 spl sulatatud võid
näpuotsatäis soola
1 muna

Soojenda ahi 190 kraadini.

Sega koogipõhja koostisosad ja pressi need lahtikäiva 28 cm koogivormi põhja, mille oled eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdanud. Küpseta 10 minutit ja jäta jahtuma.

Tõsta ahju temperatuur 205 kraadini.

Vahusta toorjuust miksriga kohevaks. Lisa ülejäänud koostisosad ning vahusta veel. Vala segu koogipõhjale.

Tõsta juustukook 205 kraadisesse ahju, aga alanda ahju temperatuur koheselt 110 kraadini. Küpseta aeglaselt ca 90 minutit. Kontrolli kooki umbes 1 h pärast. Kui kook on tahkeks läinud, aga on siiski veel keskelt kergelt pehme, võta ahjust välja. Jahuta täielikult maha, hoia öö läbi külmkapis enne serveerimist. Serveeri koos marjadega. 

Retsepti leidsin Authority Nutrition FB-lehelt, aga lisasin põhjale ühe muna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar