1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

reede, 24. juuli 2015

24. juuli

Eile katsetasin paastu - olin 36 tundi söömata. Viimane toidukord oli üleeile õhtul, eile paastusin (st tarbisin ainult vytautase vett) ja sõin jälle täna hommikul. Ütleme nii, et üleeilne päev läks mul veidi liberaalsemaks, kui olin planeerinud (veini, juustu, marju, veidi kooki jm). Otsustasin need kahjud kiirmeetodil likvideerida ja kiiresti oma mõnusasse ja harjumuspärasesse ketoosiseisundisse tagasi jõuda - kasutades selleks 36h paastu.

Ja oligi täpselt nii, nagu paastugurud räägivad - paast on ketoinimestele füüsiliselt kerge, aga vaimselt veidi raske.

Kuna olen ju ikkagi harjunud olema rasvakütusel, siis hoolimata sellest, et korraks ketorajast kõrvale kaldusin, leidis mu keha kiiresti tee rasvavarude juurde tagasi ning mind ei vaevanud selle lühikese paastu ajal ei kõhutühjus ega pearinglus ega muud füüsiliselt ebamugavad sümptomid - keha sai energiat oma rasvavarudest, aga raske oli just selle paastupäeva vaimne pool. Et nagu mismõttes ma ei teegi omale hommikusöögiks peekonit, muna ja rasvakohvi ja mida ma siis õhtul kella viie ajal peaksin peale hakkama kui mitte sööma. Oli natuke "tühi tunne". Aga seda suurem rõõm oli tänahommikusest toidukorrast - nautisin seda ikka täiel rinnal :)


Hommikusöök koosnes mul ühest suurest avokaadost, 6 täidetud munapoolikust, praetud soolapeekonist ja rasvakohvist. See oli tavapärasest veidi suurem hommikusöök (muna ja peekonit oli täna veidi rohkem) ja tegelikult oleks piisanud ka tavasuuruses hommikusöögist. Teinekord tean :)


Päeval käisin koeraga pikal 10 km  jalutuskäigul, ilm oli väga tuuline, meri oli mõnusalt laineline, ilm pigem jahe kui soe. Sel aastal on isegi siin Hiiumaal külm suvi olnud, muidu on meil siin iga suvi ikka hästi soe ja päikeseline. Igatahes jalutuskäik oli mõnus, kuulasin erinevaid Jimmy Moore'i low carb podcaste ja ca 14 000 sammu näitab minu telefoni sammulugemise äpp praegu. 




Õhtusööki alustasin värske hapukapsaga, seejärel sõin ühe täidetud omleti ja jõin ühe mõnusa rasvakohvi. Omleti tegin kahest talumunast ja 2 spl vahukoorest. Täidiseks segasin veidi suitsukana tükke, värsket tomatit otse kasvuhoonest, avokaadot, värsket küüslauku, jalopenot, hellmanns majoneesi, paar tl tacokastet ja mõned salatilehed otse peenralt. 





3 kommentaari:

  1. Kadi, kas pea ei hakkanud valutama paastu ajal? Mul viimasel ajal pea valutab, kui olen pikemat aega söömata, ka vahepeal joodud rasvakohvi (või kaks) ei paranda olukorda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Peavalu viitab sellele, et ketoos on algamas ja tekkinud on väike soola / elektrolüütide puudus. Soovitan juua klaas vett 0,5 tl himaalaja soolaga, see peaks peavalu kohe ära võtma.

      Kustuta
  2. Ketoosis peaksin ma juba ammu olema. Ju siis mingi teine peavalu põhjus. Võib olla lihtsalt kokkusattumus.

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.