1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

neljapäev, 24. aprill 2014

LCHF Snickers

Kuna minu terve blogiajaloo üks populaarsemaid postitusi on endiselt LCHF Bounty :), siis otsustasin teile pakkuda ka LCHF Snickersi retsepti, mis tundub Rootsi LCHF-ringkondades vägagi populaarne olevat ning seal ringleb selle kohta päris palju erinevaid retsepte. Mugandasin erinevatest retseptidest ühe oma äranägemise järgi kokku. 

Ärge siis palun arvake, et tegemist on kaalu langetava söögiga, see on ikka vahel harva väikeses koguses maiustamiseks mõeldud!



Vaja läheb: 
100 g võid
175 g suhkruta maapähklivõid (Urtekram ökoloogiline maapähklivõi)
1 dl / 50 g röstitud soolaga maapähkleid (Nt Eldorado soolaga maapähklid)
1 tl Bakery+ suhkruasendajat (võib ära jätta)



Valmistamine: 
1.      Leia sobiv vorm (mul oli 16x16 cm plastikust toidukarp ja see suurus sobis sellele kogusele väga hästi) ja vooderda see seest toidukilega.

2.      Sulata vesivannil 100 g šokolaadi ja 25 g võid ning vala see vormi. Pane vorm sügavkülma.

3.      Tee maapähklid käsitsi veidi väiksemaks (pooleks).

4.      Sega pähklivõi hoolikalt läbi (ökoloogiline pähklivõi nõuab väga pikka ja kannatlikku läbisegamist, kuna see ei sisalda konsistentsi parandavaid lisaaineid). Kui pähklivõi on läbi segatud, siis vala sellest 175 g koos 50 g võiga potti. Kuumuta ja sega pidevalt kuni mõlemad on pehmeks sulanud, sega sisse 1 tl Bakery+ magustajat (selle võib ka ära jätta) ning soolased maapähklid.

5.      Kui šokolaad on sügavkülmas kõvaks hangunud, siis vala selle peale pähklivõi-pähklite-võisegu, silu ühtlaseks ja pane vorm uuesti sügavkülma.

6.      Nüüd sulata vesivannil ülejäänud 100 g šokolaadi ja 25 g võid ning kui sügavkülmas on ka pähklivõikiht hangunud, võid viimase šokolaadikihi sinna peale valada. Pane uuesti sügavkülma.



7.      Kui kõik on hangunud, võta vorm sügavkülmast toatemperatuurile ja lase veidi pehmemaks sulada. Lõika väga terava noaga sobiva kujuga tükid ning hoia neid külmkapis, toatemperatuuril lähevad kiiresti liiga pehmeks.


Kogu retsept sisaldab minu nimetatud koostisosadega 3290 kcal, 54,2 g süsivesikuid, 292 g rasva, 89,4 g valku. Seega, kes soovib oma isud ja kaalu kontrolli all hoida, piirduge ühe-kahe tükikesega, sõltuvalt sellest, kui suured tükid sai lõigatud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.