esmaspäev, 28. aprill 2014

Hamburgerikuklid




Mulle isiklikult meeldivad küll kõiksugu burgerid ja kotletid ilma saiata rohkem (olen selliste ilma saiata burgerite naljakaid nimesidki kuulnud, mis neile erinevates söögikohtades on antud - "naked burger", "skinny bitch" jne :)).

Aga kes siiski tahab burgerit koos "saiaga" süüa, siis siin on üks seesamiseemnetega kuklite LCHF-sõbralik retsept.

(2 suuremat või 4 väiksemat kuklit)

Vaja läheb:
2 muna
25 g võid
3 spl Amanprana kookosjahu
1 dl Pofiberit
1 spl Fiberhuski
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Veidi soola
Seesamiseemneid peale raputamiseks




Valmistamine:
1. Pane ahi 200 kraadile sooja.
2. Vahusta munad, sulata või ning sega omavahel.
3. Sega hulka ka piim ja kuivained, lase mõni minut paisuda.
4. Vooli kuklid, raputa peale seesamiseemned (võid neid veidi ka sisse suruda-patsutada).
5. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.






Juurde tegin tacomaitsega burgerikotlette, mida serveerisin pooleks lõigatud kukli pealt. Kuklile määrisin Rimi Eco sarja mahedat tacokastet, järgmiseks läks salatileht, siis kotlet, seejärel paar viilu emmentali juustu, paar marineeritud kurgiviilu ja paar jalopeno ratast, kõige peale jälle saiaviil, millele oli tacokastet määritud. Hammustada sellist asja muidugi ei saa, tuleb süüa noa ja kahvliga, nagu peenemates burgerirestoranides kombeks ;)

Kõrvale tegin veel cole-slaw salatit ehk riivitud varajane kapsas ja viilutatud punane sibul, mis on segatud rohke Hellmanns majoneesiga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar