esmaspäev, 14. aprill 2014

Rootsi lihapallid


Proovisin nüüd lõpuks ära ka traditsiooniliste rootsi lihapallide LCHF-versiooni , algretsept ikka kindlast allikast ehk Åse blogist: http://56kilo.se/lc-kottbullar/

Olin seda retsepti varemgi uurinud, aga ei ole saanud teha, kuna päris originaalis sisaldavad ju rootsi lihapallid riivsaia ja lchf-versioonis on see kenasti asendatud Pofiber kartulikiuga - mida mul varem ei olnud. Aga nüüd õnneks on ja kiirematel huvilistel on võimalik seda kohe ka meie LCHF poe kaudu saada. 

Lihapallide jaoks läheb vaja:
1 kg seguhakkliha (mul oli ainult 0,5 kg ja neljale inimesele jäi sellest kogusest tegelikult liiga väheks, kõik söödi ära, aga oleks ilmselt hea meelega teist nii palju veel söödud, kuna need lihapallid tulid väga head!)
2 kollast sibulat
1 munakollane
1 dl pofiberit
1 dl lihapuljongit (mul oli vasikafond+keev vesi)
1 dl vahukoort
2 tl soola (pane vähem, kui puljong on väga soolane)
1 ml valget pipart



Valmistamine:
1. Pane pofiber puljongi ja vahukoore sisse paisuma.
2. Tükelda sibul (köögikombainis või käsitsi) väga peenekes.
3. Sega kõik koostisained omavahel ja vooli lihapallid (tänu pofiberile on need lihapallid tõesti ka voolitavad).
4. Soojenda ahi 225 kraadini, pane ahjuplaadile tükike võid ja pane plaat ahju kuni või ära sulab.
5. Pane lihapallid ahju 30-35 minutiks, raputa vahepeal plaadil lihapalle, et need teiselt poolt ka pruuniks küpseksid.




Lihapallide kõrvale valmistasin klassikalise pruuni kastme. Mingit retsepti polnud enam aega otsida, panin pannile veidi seda sama vasikafondi, ülejäänud vahukoore ja lasin kokku keeda. Seejärel lasin kastmel veidi jahtuda ja segasin siis sisse ühe munakollase, et kaste pakseneks. 



Õhtusöök nägi välja selline: 
lihapallid, pruun koorekaste, lehtsalat, 
rohekas tomat ehk kumat ning paks viilakas maasdami juustu.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar