1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

neljapäev, 17. aprill 2014

Šokolaaditrühvlid lihavõttepühade maiuseks


Ilusaid saabuvaid munadepühi kõigile! 

Pühademaiuseks (mille söömise juures ei maksa muidugi kaalulangust oodata!) soovitan seekord Åse blogist leitud šokolaaditrühvleid, näevad kenad välja ja maitsevad kohvi kõrvale suurepäraselt! Liberaalne LCHF. Originaalretsept on siin: http://56kilo.se/chokladtryfflar-med-lakritssmak/

Vaja läheb:
100 g tumedat šokolaadi (mina kasutasin Trinidoro 75%)
50 g / 0,5 dl vahukoort
2 tl jahvatatud lagritsajuurt / lagritsapulbrit
2-3 spl kakaod


Valmistamine:
1. Lase vahukoor potis keema ja võta tulelt.
2. Pane vahukoore sisse sulama tükeldatud šokolaad.
3. Sega sisse jahvatatud lagritsajuur ja vanillipulber.
naturaalne lagritsajuur

jahvata kohviveskis

vala lagrits taigna sisse läbi sõela

4. Sega taigen ühtlaseks massiks ning lase sel umbes 30 min külmkapis taheneda.
5. Vooli seejärel kuulid ja veereta neid kakao sees. Ökoloogiline kakao on parema maitsega!


Kogu taignast tuleb üsna väike kogus pallikesi, seega väga hulluks siin maiustamisega minna ei saa õnneks. Siiski sisaldab kogu ports (minul tuli 15 pisikest palli) üle 30 g süsivesikuid, seega ühe palli kohta veidi üle 2 g sv.

Veidi juttu lagritsajuurest ka. Lagritsajuur ei ole täpselt sama maitsega kui mingi tavaline panda või allsorts lagrits. See on loodusliku maitsega looduslik toode, mida paljud väga tervistavaks peavad, aga kindlasti on see maitseasi ning ei pruugi kõigile meeldida. Minule maitsesid oma vanas suhkruelus küll kõiksugu lagritsad väga, seega mulle see lagritsajuure maitse sobib. Rootsis kasutavad lchf-inimesed loodusliku magustajana tihti lagritsapulbrit, Eestist pole mul õnnestunud veel lagritsapulbrit leida, küll aga on plaanis see toode meie LCHF-poodi varsti müügile võtta. Seega, kel asja vastu huvi on, siis hoidke silmad lahti :)



Kes aga lagritsat ei armasta, need võivad kindlasti selle koostisosa siit retseptist lihtsalt välja jätta või asendada mõne muu maitseinega (näiteks sorts konjakit või mandliessentsi vms).





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.