neljapäev, 10. aprill 2014

Šokolaadi fudge

NB! Järgnev retsept ei ole kaalu langetav LCHF, vaid võimalus nautida mõnikord maiustust ilma lisatud suhkru ja nisujahuta. Hoiatus: ülesöömise oht!

Retsept pärineb mitme tuntud rootsi lchf-maiustuste kokaraamatu ja meie loodusliku magustaja Stevia Vital Bakery+ autorilt Mariann Anderssonilt:
http://mariannslchf.se/chokladfudge-godis/

Pilt: http://mariannslchf.se/chokladfudge-godis/

Vaja läheb:
2 dl vahukoort
50 g võid
30-40 g Trinidoro 75% tumedat šokolaadi
2 tl bakery+ magustajat
näpuotsatäis Bourboni vanillipulbrit
(soovi korral mandlilaastusid)


Valmistamine:
1. Lase vahukoor keema.

2. Sulata kuumas vahukoores pidevalt segades ka šokolaad ja või.

3. Keeda madalal kuumusel pidevalt segades 10-15 minutit. Segu peab paksenema ja justkui kaks erinevat massi tekib - õli ja karamell. Kui selline konsistents hakkab tekkima, siis on õige aeg pott tulelt ära võtta. 

NB! Keetmise aeg sõltub väga pliidist ja poti põhja paksusest, sama tulemuseni jõudmiseks võib erinevatel pliitidel/pottides keetes väga erinev aeg kuluda (10-40 min). Sega pidevalt ja lõpeta keetmine, kui segu on paksenenud ja kaks erinevat massi tekib.

4. Vala seejärel küpsetuspaberiga kaetud vormi ning pane mitmeks tunniks tavalisse külmkappi või pooleks tunniks sügavkülma.

5. Lõika tahenenud massist ruudukesed (ilmselt annaks selle retsepti juures edukalt kasutada ka silikoonist šokolaadivorme - proovin teinekord järele ja annan teada).





Kui minu mälu nüüd ei peta, siis meenutavad need kommid väga just nimelt sellist marki:

Täpsema Wiener Nougati laadse tulemuse saab ilmselt siis, 
kui vedela kommimassi sisse raputada ka veidi mandlilaaste.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar