1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

reede, 25. aprill 2014

Rabarberikook




Retsepti autoriks jälle meie Bakery+ magustaja välja töötanud Mariann, seekord on tegemist luksusliku martsipaniga rabarberikoogiga: http://mariannslchf.se/marianns-rabarberpaj/

Vaja läheb:

Taigen:
200 g võid
3 muna
2 spl Bakery+ magustajat (võib panna ka vähem)
2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g õhukeseks viilutatud rabarberit

Martsipanimass:
2 spl Bakery+ magustajat (võib panna ka vähem)
3 spl vahukoort

Valmistamine:
1. Pane ahi 175 kraadile sooja.
2. Pane või sulama ja klopi lahti munad.
3. Sega omavahel taigna kuivained ning sega need seejärel muna ja sulanud võiga.
4. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga või määri üle võiga ning vala 3/4 taignast vormi.
5. See taigen ei ole päris niisama lihtsasti käsitletav nagu nisujahust taigen, aga peale vähest nokitsemist saab selle kindlasti ilusti vormi põhja laiali ajada, nii et servad jääksid umbes 1 cm kõrgemad.
6. Sega omavahel martsipanimassi koostisosad hoolikalt läbi kuni tekib plastiliinitaolise konsistentsiga segu. Nõuab pikemat käte vahel mudimist. Vajadusel võib lisada veel tilga vahukoort. 
7. Murenda martsipan taignapõhjale.
8. Viiluta rabarber väga õhukesteks viiludeks (väga hea ja kiire on seda köögikombaini viilutajaga teha), pane viilud martsipanimassi peale, raputa peale 0,5 tl Bakery+.
9. Kõige keerulisem osa on ülejäänud taignast peenikeste ribade tegemine. Selle osa võib julgelt vahele jätta - need ribad seal koogi peal on ainult ilu pärast ja kuna see taigen ei ole päris nii nakkuv nagu nisujahutaigen, siis on ribade tegemine üsnagi keerukas.
10. Küpseta 175 kraadi juures 20-30 minutit, kuni kook sobivat värvi tundub.
11. Serveeri koos vahukoorega, mida on maitsestatud Bourboni vanillipulbri ja Bakery+ magustajaga.

Infoks veel niipalju, et 1/8 koogitükk sisaldab umbes 470 kcal ja ligi 4 g süsivesikuid. Ühest tükist koos vahukoorega peaks kõhu rohkem kui täis saama, see on rohkem terve söögikorra eest. 

enne ahju panemist

peale 20 min küpsemist

reedeõhtune maius






1 kommentaar:

  1. kasutasin selle koogi põhja ühe teise koogi valmistamiseks (Oma Maitse aprilli ajakirja kaanel toodud mango-vaarika kook) ja väga hea sai! võtan kindlasti selle põhja endale kookide valmistamise jaoks. Hea on retsepti puhul see, et kookosjahu ei lähe ülearu palju, Ase blogist vaadatud kookide põhjades kasutatakse mandlijahu, ja igas retseptis on seda ca 4 tassitäit, mis teeb tõtt öelda koogi ikka väga kalliks. See siin on hulga rahakotisõbralikum variant. Suur tänu jagamast!

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.