1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

teisipäev, 22. aprill 2014

Marianni šokolaadimuffinid



LCHF Poes on müügil madala süsivesikusisaldusega Aman Prana kookosjahu, mida kasutab ka meie suhkruasendaja Bakery+ välja töötanud Mariann oma küpsetistes (Mariann on kuulus LCHF-küpsetuskokaraamatute autor Rootsist).  Aman Prana on just see kookosjahu, mida eelistavad ka kõik Rootsi LCHF-inimesed.

Miks just Aman Prana kookosjahu? Vastus on lihtne: Aman Prana sisaldab kõige vähem süsivesikuid (olenevalt partiist 4 kuni 8,9 grammi süsivesikuid 100 g kohta) ning meenutab oma konsistentsilt ja küpsetusomaduste poolest kõige rohkem tavalist nisujahu, st selle jahuga küpsetades ei jää küpsetised nii rasked ja purused nagu näiteks ainult mandlijahuga. Aman Prana kookosjahu on seepärast väga madala süsivesikusisaldusega, kuna see on jahvatatud kookoskiust. Ühest Tallinna ökopoest leidsin pika otsimise peale ka ühe teise firma kookosjahu, aga minust jäi see ostmata, kuna selle süsivesikusisaldus oli 59 g 100 g kohta - see on juba peaaegu sama palju, kui nisujahus (67,1 g)!

Marianni šokolaadimuffinite retsept pärineb Bakery+ suhkruasendaja paki pealt:

Vaja läheb:
50 g sulatatud võid
5 muna
2 spl Bakery+
1,5 dl vahukoort
1,5 spl fiberhuski
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl purustatud metspähkleid või kreeka pähkleid

Valmistamine:
1.      Sulata või ning lase sel jahtuda.
2.      Vahusta munad ja magustaja kohevaks.
3.      Sega munavahu hulka vahukoor ja sulatatud või.
4.      Sega kuivained omavahel hoolikalt läbi ja sega taignasse.
5.      Tõsta taigen muffinivormidesse (2/3 ulatuses) ning küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit, sõltuvalt vormide suurusest.

Soovitus: need muffinid tulevad sellise retsepti järgi üsna mahedamaitselised. Kes armastab rohkem vürtsi, võib lisada näiteks kaneeli, ingverit, sukaati või tumeda šokolaadi tükke.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.