1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

neljapäev, 3. aprill 2014

Oopsies!


Oopsie-leivakesed on low-carb maailmas väga populaarsed, aga mina oma üle aastase lchf-staaži jooksul polnudki neid veel kuni tänaseni proovinud. Põhjus on lihtne – ma olen alati leivakatteid rohkem armastanud kui leiba-saia :) Siin blogis olen küll jaganud päris mitut leivaretsepti, aga ise ma neid leibasid tavaliselt ei söö, kui siis vahel harva maitsen mõne viilu.

Aga oopsied tundusid põnevad ja otsustasin neid siis lõpuks proovida. Täpse retsepti võtsin igaks juhuks jälle Åselt, kuna tema retseptide peale võib alati kindel olla: http://56kilo.se/oopsies/

9 leivakese (1 plaaditäie) jaoks läheb vaja:
3 muna
100 grammi philadelphia toorjuustu
näpuotsatäis soola
1/8 tl äädikat
0,5 spl fiberhuski
1 tl küpsetuspulbrit
mooniseemneid

Valmistamine:
Pane ahi 150 kraadi peale sooja.
Eralda munakollased ja munavalged.
Vahusta munavalged soola ja äädikaga kõvaks vahuks.
Vahusta munakollased ja philadelphia toorjuust koos fiberhuski ja küpsetuspulbriga kreemjaks.
Sega munavalgevaht ja munakollaste-toorjuustusegu ettevaatlikult omavahel.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikestesse kuhjadesse. Raputa peale seemneid.
Küpseta 150 kraadi juures 25 minutit.

Minu tänane hommiku//lõunasöök: 
1 oopsie 30% hapukoore, forellimarja, punase sibula ja tilliga ning 
1 oopsie hellmann's majoneesi, mädarõika ja eilseks õhtusöögiks ahjus küpsetatud forelliga.
Juurde jõin muidugi rasvakohvi ja võtsin ka ühe keto-ruudukese.

Julgen oopsie leivakesi soovitada neile, kellel on LCHF-i juures raske tavalisest leivast-saiast loobuda. Need ei sisalda mandli- ega kookospähklijahu, mis tavaliselt kaalulangetamist takistama kipuvad. Seega sobivad oopsied hästi ka üsna range lchf-i juurde. Ise ma siiski neid pidevalt omale tegema ei hakka. Jah, need on maitselt täiesti mõnusad, ei ole mingit kõrvalmaitset ja sobivad hästi leivakatte alla, aga ma lihtsalt ei näe nendel väga suurt mõtet – võin täpselt niisama hästi oma leivakatteid ilma leivata – noa ja kahvliga – edasi süüa ;) Aga mõnikord vahelduseks on need oopsied muidugi mõnusad, mulle meeldiski nende juures kõige rohkem see, et olid neutraalse maitse ja konsistentsiga.







6 kommentaari:

  1. Palun ütle, mis on fiberuski eesti keelne või vähemalt inglise keelne nimetus

    VastaKustuta
  2. Heal lapsel mitu nime :)
    Fiberhusk
    Psüllium
    Psyllium Husks
    India teelehe seemnekestad

    VastaKustuta
  3. Vastused
    1. http://lchfeesti.blogspot.com/2014/02/keto-ruudukesed.html

      Kustuta
  4. Fiberhuski ja küpsetuspulbrita saab ka teha? Oled proovinud?

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.