Kuue burksi jaoks läheb siis vaja:
1 kilo korralikku rasvast hakkliha (mul oli saaremaa kodune)
4 hakitud küüslauguküünt
3 muna (videos ta muna ei kasutanud, aga ma ei julgenud ilma munata teha, et äkki ei püsi koos)
1 tl soola
2 tl musta pipart (panin veidi vähem)
0,5 tl cayenne pipart
Sega taigen korralikult käte vahel läbi, jaota kuueks võrdseks osaks ja hakka vormima.
Prae pannil või sees kummaltki poolt pruuniks ja pane seejärel 10-15 minutiks veel 200 kraadisesse ahju.
Serveeri jääsalati lehel, pane peale juustu (mul oli maasdamer juustukuningatest), punast sibulat, tomatit.
Tagantjäreletarkusena võin öelda seda, et burksid oleks võinud olla õhemad, kuna ahjus paisusid need esialgsest tunduvalt paksemaks (3-4 cm). Seega sellise koguse 1 kg/6 jaoks oleks võinud kasutada hoopis suurema jogurtiämbri küljest lõigatud võru (mul oli väikse 400 g türgi jogurti ümbert see lõigatud, oleks võinud olla vist 1 l jogurtiämbri võru) või teha kuue burksi asemel näiteks 8 tk. Aga väga head tulid sellegipoolest!
Mis oli su algkaal enne lchf alustamist?
VastaKustutaLahe idee. Ma ise vaatasin oma munapraadimiseks mõeldud silikoonist süda sama pilguga. Tuunikalakonservi karbist tehtud vorm tundus muidugi liiga väike. Mul on pisikesi šašlõkinõusid kusagil - lähenen siis sellele terariistadega. Selline burks kiideti meie oeres juba üksmeelselt heaks.
VastaKustutaMul on kodus spetsiaalne burgeritegemise värgendus ja pole kunagi muna sisse pidanud panema - püsib siiski väga hästi koos!
VastaKustuta