esmaspäev, 21. oktoober 2013

Moodne slow-cooking ehk veiseguljašš

Rootsis ja ilmselt ka paljudes teistes maades on viimasel ajal väga moodi läinud vanaemade stiilis pika hautamisajaga road. Hiljuti ilmus Rootsis paljude teiste LCHF-teemaliste raamatute kõrval ka raamat „Aeglane küpsetamine LCHF ja PALEO jaoks“. Meie pere üheks lemmikuks ongi viimasel ajal saanud sedasi 3-4 tundi haudunud veiseguljašš. Ideaalne LCHF-toit! Vaja läheb kõvasti AEGA! Samas mässamist on väga vähe.

Vajaminevad ained:
suur veise praetükk
võid
mugulsibulaid
erinevat värvi paprikaid
vahukoort
soola, pipart
Cayenne pipart, paprikapulbrit
2-3 spl tomatipastat
1-2 tl sambal oelek tšillipastat (stockmannis erinevate maade toitude riiulil olemas, purgi hind umbes 1.30)
muskaatpähklit, köömneid
serveerimiseks hapukapsast



Valmistamine:
1.      Lõika liha suurteks tükkideks ja pruunista kiirelt panni peal võis.
2.      Lõika sibul ribadeks.
3.      Pane pruunistatud lihatükid, sibul, maitseained, tomati- ja tšillipasta potti ning vala peale nii palju vett, et see kataks liha ja sibula.
4.      Lase vesi keema ning keera seejärel kuumus miinimumi peale.
5.      Nüüd lase niimoodi vaiksel tulel 3-4 tundi podiseda.
6.      Viimasel pooltunnil lisa tükeldatud paprika ja vahukoor ning hauta veel seni, kuni paprika on ka parajalt pehmeks keenud.
7.      Serveeri värske hapukapsaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar