laupäev, 30. november 2013

Kananagitsad ehk chicken LCHF-nuggets

Minult küsiti paneerimise kohta. Leidsin sellise vahva retsepti: http://www.jillsmat.se/artiklar/lchf-chicken-nuggets/

 
 
Vaja läheb:
umbes 1 kg kanafileetükke (mul olid marineeritud)
2 muna
1 dl mandlijahu
1 dl seesamiseemneid
paar supilusikatäit ürte (mul oli tükeldatud petersell)
soola, pipart
rapsiõli
 
Valmistamine:
1. vahusta ühte kaussi munad soola ja pipraga
2. sega teises kausis omavahel tükeldatud petersell, mandlijahu ja seesamiseemned (nb marineeritud kana puhul kulub seda segu umbes 3x rohkem)
3. võta kahvel, kasta kanatükk kõigepealt munasegusse, seejärel mandlijahu-seesamiseemne segusse.
4. aseta kanatükid küpsetuspaberile ahjuplaadile (1 kg kana jaoks võta julgelt kaks ahjuplaati)
5. vala plaadile kanatükkide peale ohtralt õli
6. küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi, kuni kanatükid on pealt ilusad kuldpruunid.
7. mina sõin seda koos küüslaugumajoneesi ja rimi eco chunky salsa kastme ja väikese köögiviljagarneeringuga (paprika, petersell, punane sibul)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar