laupäev, 2. november 2013

Šokolaadivaht

 
 
Vaja läheb:
100 g tumedat šokolaadi (25 % süsivesikuid)
2 munakollast
300 g vahukoort
veidi looduslikku vanilliessentsi
 
Valmistamine:
1. Sulata šokolaad veevannil
2. Vahusta koor koos vanilliga, mitte liiga kõvaks.
3. Vahusta vahukoore sisse ka munakollased.
4. Lisa kõigepealt sulanud šokolaadile 0,5 dl vahukoore-muna segu, mikserda, lisa veel paar dl, vahusta ja seejärel kogu ülejäänud segu ning vahusta.
5. Vala pokaalidesse, serveeri koos ilma suhkruta vaarika toormoosiga (siinkohal tervitused Kadrile :) ), originaalretseptis soovitati vaarikamoos ka kuumaks ajada.

Sellest kogusest tuli 7 pisikest portsu, ühes portsus koos vaarikatega umbes 10 g süsivesikuid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar