reede, 8. november 2013

LCHF sushi

Täna õhtuks tegin LCHF-sushit, originaalretsept pärineb siit: http://56kilo.se/lchf-sushi/

Vajaminevad asjad:
 
 
"Riisi" jaoks:
suur lillkapsas
philadelphia toorjuust
riisiveiniäädikas
 
Nori lehed
 
Täidise jaoks:
soolalõhe
krevett
avokaado
kurk
röstitud sibula helbed
majonees+wasabi+soja
 
Valmistamine:
1. Kõigepealt valmista "riis".
Riivi värske lillkapsas köögikombainis peene riiviga peeneks.
Keeda riivitud lillkapsas soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Kurna lillkapsas peale riivimist.
Sega omavahel 50-100 g philadelphia toorjuustu ja 2-4 spl riisiveiniäädikat ühtlaseks kastmeks ning sega see seejärel lillkapsariisiga.
Jäta maitsestatud lillkapsariis ahjuplaadile aurama ja jahtuma.
 
"riis" enne keetmist
 
 
2. Valmista ette sushi täidised.

 
3. Mina tegin ka sojaga ja wasabiga maitsestatud majoneesikastme, mida tordipritsiga sushi vahele panin.
 
4. Alusta makirullide täitmist.
 
Esimesed rullid täitsin "riisi", wasabi-soja-majoneesikastmega, krevettide, kurgi ja röstsibulaga.
 
 
Järgmised täitsin lisaks "riisile" ja kastmele lõhe ja avokaadoga.
 
 
Viimase rulli täitsin "riisi", kastme, avokaado, krevettide ja lõhega.
 
 
Enne lahtilõikamist hoidsin rulle veidi aega sügavkülmas, siis oli hea valmis lõigata.
 

 
Päris head tulid! Koos sojakastmega süües pettis see "riis" täitsa ära. Sushi kõrvale soovitas 56kilo-Åse juua klaasikese shampust, see sobis siia tõesti hästi :)
 
 
 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar