1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

laupäev, 23. november 2013

Tavaline väärarusaam!

Järgneb Anna Halléni artikkel, mille tõlkisin siit: http://www.annahallen.se/ett-vanlig-feltanke



Kui palju rasva me siis tegelikult sööme?
Me ei söö lõputus koguses rasva.
Me sööme nii palju rasva kui me tahame!

Siin on suur erinevus. Võta pakk võid ja lusikas. Hakka seda sööma. Päris hästi vist ei lähe alla. Aga blokeeri nüüd oma küllastustunne kaerahelveste ja suhkruga, maitsesta natukese kakaoga. Võta nüüd lusikas – ja kohe suudad ju tunduvalt rohkem süüa.
Just seda loomulikku küllastustunnet me LCHF-is kasutamegi. Me väldime küllastustunde blokeerimist kiirete ja magusate süsivesikutega. Ja me lõpetame söömise normaalse koguse juures.

Teie, kes te sööte suuremas koguses süsivesikuid, arvate, et me sööme nii, nagu teie tunnete. Aga seda me ei tee. Me sööme nii, nagu meie tunneme. Seega me saavutame kiiresti meeldiva küllastustunde.
Sama asi kehtib juustuvaagna kohta. Mida paljud sinna juurde soovivad? Ikka midagi, mis küllastustunnet blokeeriks – pirni, viinamarju, moosi, kreekereid või punast paprikat. Muidu saab ju kõht ruttu täis ja juustu ülesöömisest läheb süda pahaks. Meie sööme mõned tükid seda head juustu, saame kõhu kiiresti täis, naudime seda küllastustunnet ja lõpetame söömise.

Kas LCHF-i raames võib süüa nii palju rasva kui tahad? Jah, sest sa ei taha siis nii palju süüa!
(NB! Kui sul on küllastustundehormooni CCK puudus, siis kahjuks need asjad nii ei toimi. Või kui sa tunned mõnu mao täissaamisest – oksütotsiinist, siis see samuti ei toimi ning sa pead sööma teadmise, mitte tunde järgi!)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.