reede, 1. november 2013

Supid



Pilt google-ist 
 
Minult on küsitud, mida siis ikkagi arvata suppidest LCHF-i raames. Minu vastus on, et kui omal sellest kõhu täis saad ja kasutad sobivaid koostisosi (mitte siis kartulit, makaroni, jahu, ube, herneid), siis on ju vägagi OK. Ise ma ei ole viimasel ajal väga palju suppe teinud, aga praegu tundub, et hakkab supiisu tagasi tulema, nii et varsti kindlasti teen.
 
Jagan siinkohal mõned LCHF-sõbralikud supiretseptid.
 
 
KANA-PEEKONISUPP
 
Vaja läheb:
võid praadimiseks
1 karp kanafileed mingis marinaadis
1 pakk peekonit
1 sibul
2 porgandit
1 porru
1 väike hiina kapsas
1 purk purustatud tomateid
1 l vett + 2 kana puljongikuubikut
cayenne pipart, tüümiani
serveerimiseks riivitud parmesani
 
Valmistamine:
Prae pannil või sees kana, peekon, sibul, porgand.
Pane kõik koostisained potti ja lase umbes pool tundi keeda.
Serveeri koos riivitud parmesaniga.
 
Kui äkki sellest supist kõht tühjaks peaks jääma, siis 1-2 viilu lchf-leiba sobib siia juurde hästi.
 
 
JUUSTU-SIBULASUPP VEISEFILEEGA
 
See supp nõuab palju aega ning on inspireeritud ühest kunagisest kaalujälgijate supist. Lahjad koostisosad on loomulikult asendatud nüüd täisrasvastega :)
 
Pane umbes 400 g veisestrooganovi koos soola ja pipraga küpsetuskotti ja umbes tunniks ajaks ahju küpsema.
 
Lõika 3 sibulat ratasteks ja tükelda 1-2 suurt porrut.
 
Pane koos pehmeks küpsetatud lihaga potti, lisa vesi, veise puljongikuubik ja lase sibulal ja porrul pehmeks keeda.
 
Sega sisse üks karp võimalikult rasvast toorjuustu või sulatatud juustu ning umbes 2 dl vahukoort.
 
Maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga.

2 kommentaari:

  1. Püreesupid toorjuustu, vahukoorega sobivad ju ka kenasti, serveerimisel lisa supile krõbedat peekoni ja seemneid. Kõrvitsasupile sobib kookosrasv ka jube hästi, annab mõnusa maitse

    VastaKustuta
  2. Minu viimase aja lemmiksupp on kana ja kookosega.
    Vaja läheb:
    1 l vett
    500 g kana (mina teen fileega, järgmisel korral proovin kintsu)
    1 paprika
    1 purk kookospiima
    1 tšillikaun
    0,5 laimi (nii koor kui mahl)
    0,5 suvikõrvitsat
    kanamaitseline puljongi kuubik

    Panin puljongi keema, samal ajal praadisin või ja kookosrasva segus hakitud tšilli, riivitud laimikoore ja kana tükikesed. Lisasin need puljongisse koos tükeldatud paprika ja suvikõrvitsaga, lasin veidi keeda ja kallasin juurde kookospiima. Keetsin kuni tundus, et on valmis. Lõpuks lisasin laimimahla.
    Väga hea supp sai, minu jaoks oleks võinud olla pisut rohkem laimi maitset.

    VastaKustuta