1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

esmaspäev, 7. oktoober 2013

Artikkel

Seda artiklit ei saanud ma lihtsalt teile tõlkimata jätta.

Autoriks Rootsi arst Annika Dahlqvist, LCHF-liikumise algataja Rootsis. Algallikas siin: http://annikadahlqvist.com/2013/08/06/halsan-blir-en-klassfraga/

Rootsis käib ju aktiivselt pidev sõda rasva- ja süsivesikupooldajate vahel, olgugi, et paljud tunnustatud teadlased on ammu asja uurinud ja kinnitanud, et küllastunud rasv ei ole inimesele kahjulik ning süsivesikute piiramine tuleb ainult kasuks. Asi peaks olema selgemast selgem, aga vanameelsed ikka jonnivad. Autor kirjutaski selle artikli ühe järjekordse rasvalahingu raames.

 

Tervisest saab klassiküsimus

6. august, 2013

Ma ei mõtle ühiskonnaklasse tavalises mõttes, aga ka seal võib erinevusi märgata.

Klass, mis võidab tervise ja kontrolli oma kaalu üle, on see, kes saab aru, et ei saa usaldada riiklikke toitumisteadlasi, kes on prestiižselt kinni oma müüdis, nagu oleks loomulik küllastunud rasv kahjulik meie tervisele.

Võitja-klass saab see-eest aru, et taluvõi ja muu loomne rasv, mida meie esivanemad aastatuhandeid on söönud, ilma südameinfarkte saamata, on meie tervisele kasulik. Nad mõistavad ka, et süsivesikud on väikeses koguses parimal juhul vaid tühjad kalorid, aga suuremas koguses mürk. Mida tundlikumad me süsivesikute suhtes oleme (= insuliiniresistentsemad), seda vähem me süsivesikuid talume, ilma et see meie tervist halvendaks. See klass mõistab samuti, et me peame nii vähe kui võimalik sööma tööstuslikult töödeldud toitu ning selle asemel valmistama oma toitu ise puhastest mürgitamata toorainetest.

Teine, kaotaja-klass, on kinni oma usus autoriteetide uhketesse akadeemilistesse tiitlitesse ning nemad usuvad, et toitumisteadlased seisavad tõelise teaduse eest. Seepärast jätkavad nad uskumist, et loomulikku küllastunud rasva on kahjulik süüa ning et polüküllastamata omega-6 õlid ja töödeldud margariinid on meie tervisele paremad. Nad usuvad samuti, et tärklis ja tselluloos on inimesele kasulik toit, mis sisaldab tähtsaid toitaineid. Nad usuvad, et toiduainetööstusel ja ravimitööstusel on kõige ausamad kavatsused meie tervisega.

Kaotav klass jääb aja jooksul järjest haigemaks. Võime vaid loota, et nad vahetavad klassikuuluvust ja tulevad üle võitjate klassi.

On parem saada terveks, saledaks ja ilusaks LCHF-i abil, kui jääda haigeks, minna paksuks ja koledaks taldrikureegli abil.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.