1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

kolmapäev, 30. oktoober 2013

Loomuomane toit lemmikloomadele

Kas olete näinud metskassi, kes omale leiba küpsetaks? Hunti, kes omale metsas pastamasinaga tagliatellet valmistaks? No ilmselt mitte. Ei ole vaja ilmselt pikalt seletada ja on siililegi selge, et ka lemmikloomadele ei ole loomulik süüa ei teravilja ega muid tärkliserikkaid toite. Metsas söövad ilvesed ja hundid ikka teiste loomade liha ja närivad veidi rohtu peale, mitte ei varasta põllult rukist, et omale leiba küpsetama minna. Miks peaks kodus elavaid lemmikloomi siis jahu sisaldavate toitudega söötma? Miks on tänapäeval nii paljudel lemmikloomadel kõikvõimalikke haigusi, kassidel diabeet, koertel kasvajad jne? Seda vastust ei ole kellelgi raske ära arvata, vastus on ikka nende toidusedelis. Eks muidugi, kõige parem oleks ka loomadele ise valmistatud värske toit, aga kõigil meil on kiire. Õnneks on osade loomatoitude valmistajateni ka jõudnud arusaam, millist toitu loomad on loodud sööma. Üheks selliseks on Orijen (soovitan vaadata www.koer.ee ja www.kass24.ee )




Kuna ma olen nii tulihingeline LCHF pooldaja, siis mingil hetkel ei suutnud ma oma lemmikutele ka teravilja ja maisijahu sisaldavaid toite enam anda. Koer on meil hea isuga, tema sööb hea meelega ka meie LCHF toidujääke ja lisaks siis Orijen koeratoitu.

 
 
Kass on meil jällegi ülimalt peps ja pirtsutaja. Enne sõi ainult oma maisijahust pungil Royal Canini, siis ühel hetkel jätsin talle ainsaks variandiks Orijeni. Natuke aega mossitas, aga üsna pea leidis, et see ongi tema lemmiksöök ja nüüd sööb suure isuga neid krõbinaid. Päris toitu tema ei ole nõus sööma.
 


2 kommentaari:

  1. Minu koer ja kass ka sama toidu peal. Õnneks on pisike koer (mops) ja 6 kg kotist jätkub 3ks kuuks. Eelmist 60kg kaaluvat koera ma kahjuks selle toiduga ei suutnud sööta, kuigi väga tahtsin.

    VastaKustuta
  2. Antud jutt on ilus ja tore, aga ülalmainitud kassitoit sisaldab järgmisi asju:
    kikerherned, punased läätsed, rohelised läätsed, rohelised herned, herne kiudaine, rapsiõli, päikesekuivatatud lutsern, värske jamss, värske kõrvits, värske muskaatkõrvits, värsked spinatilehed, värsked porgandid, värsked punased õunad, värsked Bartleti pirnid, värsked jõhvikad, värsked mustikad, merevetikas, lagritsajuur, kikkaputkejuur, lambalääts, saialill, magus apteegitill, piparmündilehed, kummel, võilill, aedpiparrohi, roosmariiniekstrakt.

    Kas antud toiduained on looduslikes tingimustes kaslastele loomulik toit?

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.