Minu tänane õhtusöök koosneski aurutatud sparglist, suurest hunnikust Bearnaise kastmest ja sea kaelakarbonaadist rosépipra marinaadis (nb! marineeritud kaelakarbonaadid on Stockmannis praegu ja üldse väga tihti allahindlusega, umbes 5,40 eur kilo).
Aga siin siis retsept. Selle retsepti kogused on mõeldud pigem suuremale seltskonnale, umbes 8 inimesele, seega ma teen niisama argipäevaks seda vähem tavaliselt, kuigi see säilib külmikus pärast mitu päeva.
Vaja läheb:
300 g võid
1-2 spl punase veini äädikat
soola
valget pipart
4 munakollast
2 spl creme fraiche / hapukoort
2 spl hakitud värsket estragoni
peterselli
2 spl hakitud värsket estragoni
peterselli
Valmistamine:
Sulata või keskmisel kuumusel, võid eemaldada valge vahu, mis põhja jääb, aga ei ole ülioluline. Aseta veiniäädikas, munakollased, creme fraiche/hapukoor kõrgesse nõusse ja alusta mikserdamist saumiksriga.
Vala aeglaselt ühtlase joana sisse sulatatud või, samal ajal, kui saumikser on nõu põhjas ja töötab. Maitsesta soola, valge pipra, estragoni ja peterselliga.
Kaste peaks jääma kontsistentsilt kas paksema majoneesi või pehme või moodi. Vahel aga võib juhtuda, et mikserdad ja mikserdad, aga kaste on ikka vedel. Sel juhul soovitan selle vedela läbimikserdatud kastme pooleks tunniks külmkappi panna ning seejärel uuesti mikserdada. Ei pea kindlasti saumiksriga mikserdama, võib ka tavalise miksriga. Peale külmkapis seismist on kõik koostisained samal temperatuuril ja kaste võtab mikserdades õige konsistentsi.
Jamamist on suht palju, aga maitse on mõnus, tasub proovimist!
Kus Tallinnas müüakse värsket estragoni?
VastaKustutaMa ei olegi viimasel ajal värsket estragoni leidnud, aga muidu on kõige parem köögiviljalett Stockmannis ja Hyperrimides (Haabersti, Ülemiste). Muide, olen viimasel ajal Bearnaise kastet teinud selle retsepti järgi ja õnnestub alati õige konsistentsini jõuda :)
Kustutahttps://www.youtube.com/watch?v=UO-cE9PGb5Y
See jäi kirjutamata, et olen teinud siis Santa Maria kuivatatud estragoniga purgist :)
Kustuta