1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

kolmapäev, 30. oktoober 2013

Pähklileib mooniseemnetega

Ise ma endiselt igapäevaselt LCHF leiva- ja saiaasendajaid ei söö, aga lastele väga meeldis minu tehtud lchf-leib. Esitasid uue tellimuse ja soovisid mugandusi - kookosrasva asemel või, lina- ja seesamiseemnete asemel mooniseemned ning mandlijahu asemel pähklijahu. Ma siiski kasutasin osalt pähklijahu, osalt mandlijahu.

Retsept siis selline:

Vaja läheb:
70 g sarapuupähklijahu 
110 g mandlijahu 
30 g fiberhuski
90 g sulatatud võid
6 keskmise suurusega muna
330 g 30% hapukoort
1,5 tl soola
3 tl küpsetuspulbrit
20 g mooniseemneid

Valmistamine:
Pane ahi sooja (200 kraadi peale).
Sulata või.
Sega kõik kuivained.
Klopi munad lahti.
Lisa kuivainetele sulatatud või, lahtiklopitud munad ja hapukoor.
Sega kõik ained omavahel läbi ja lase taignal kindlasti vähemalt 5 min seista (siis see fiberhusk paisub).
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud leivavormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 45 minutit.

Ühes 40 g viilus on umbes 1,3 g süsivesikuid.






4 kommentaari:

  1. Küsimus,kaua selline leib säilib. Ja teine küsimus,kas leiba ei võiks asendada näiteks riisigalettidega?

    VastaKustuta
  2. See leib säilib külmkapis umbes nädal aega. Riisigalettide kohta ei oska praegu öelda, vaadake nende pealt süsivesikusisaldust. Soovitan kindlasti proovida ka Oopsie-leivakesi (mul on nende retsept antud). Neid on väga lihtne valmistada ning ei ole nii "rasked", nagu mandli- ja pähklijahust leivad.

    VastaKustuta
  3. Küsin veel: Kas eesmärgiks on iga hinna eest vältida suhkruid või vältida süsivesikuid. Kui suur võib süsivesikute % veel olla,et kaal hakkaks langema.Mitte ei seisaks paigal. Kas eesmärgiks on täielikult välistada kõik jahu variandid. On ju veel tatra ja riisihelbed millest annab tahket pätsi välja võluda. Kuidagi mõistusevastane on lihtsalt peekonit pugida paljalt. Või siis keedumuna majoneesiga.Paljas mõte ajab iiveldama, harjumise asi kindlasti aga algul peaks nagu leebemalt võtma. Mitte et rasv ei istuks,istub ikka aga harjunud teist ikka millegi kõrval ja peal sööma.
    Ja veel,olen lõigatud maoga mann. Kas selline rasvakoguse tarbimine pikaaegselt liiga ei hakka tegema. Sapile. Opiga kadus 50 kg korraga,nüüd ajaga pool tagasi tiksunud,arvatavalt suhkru ja jahu tõttu. Pean miskit ette võtma siiski.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eesmärgiks on iga hinna eest vältida suhkruid ning kaalulangetamise eesmärgil vähendad süsivesikute hulka umbes 20 grammini päevas. Tatra- ja riisijahud-helbed siia alla kahjuks ei mahu. Muna ja peekoni kõrvale harjud selle toitumise juures sööma köögivilja. Meditsiinilist nõu maooperatsiooni järgse toitumise kohta ma kahjuks ei anna.

      Kustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.