1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

pühapäev, 27. oktoober 2013

Mitte ainult paksudele

Esiteks ei ole LCHF mõeldud ainult suurekaalulistele kaalulangetamiseks – nagu paljud ekslikult kipuvad arvama. Selle toitumise abil saab korrigeerida ka pisikest ülekaalu. Toon siin jälle näiteks oma ilusa õe Mariliisi – tema on LCHF-i teinud minust umbes aasta aega kauem, kaotas sellega kohe ligi 10 liigset kilo ja nüüd püsib muretult oma ideaalkaalus. Ja ta ei tee üldsegi mitte nii ranget LCHF-i kui mina. Enne LCHF-i oli mu õde küll vist kõige tublim spordiklubis treenija üldse – käis viis korda nädalas korralikult erinevates trennides, toitus treeneri koostatud toitumiskava järgi (puder, banaan, täisteraleib, kanafilee, täisterariis jne) ning ei tundnud end seejuures väga hästi. Pidevalt oli nälg, hirm paksuksminemise ees, toitumiskavast libastumised ja kõik muu sinna juurde kuuluv, lisaks ligi 10 kg raskem kui praegu. Nüüd on LCHF, õde on 10 kilo kergem, sööb seapraadi ja nälga pole, hetkel trennis ei käi, kaal on täpselt ideaalne, mingit muret juurdevõtmise ees ei ole. Mida veel tahta eks.



Teiseks tahaks täna rääkida sellest, et süsivesikuvaest toitumist ei kasutata ju ainult kaalu korrigeerimiseks. Tegelikult on üks Rootsi LCHF eestvedajatest öelnud väga ilusti: „Anna LCHF-ile üks aasta ja su tervis saab korda, kaal selle kõrvalt samuti“. Rootsis on ju väga, väga palju LCHF-i järgijaid ja eks enamus nendest teevad seda küll kaalulangetamise eesmärgil, aga väga suur osa LCHF-ikaid on ka täiesti normaalkaalulised, kelle eesmärgiks on hoopis süsivesikuvaese-rasvarikka toitumise abil oma mingeid muid tervisehädasid parandada. Toon siin mõned näited haiguste kohta, mille puhul inimesed on süsivesikuvaese dieediga abi saanud. Ma ei taha sellega öelda, et unustage oma tavapärane ravi ja hakake kohe kõik LCHF-i katsetama, vaid ma tahan öelda seda, et teatud haiguste puhul võib süsivesikuvaene toitumine olla lisavõimaluseks, millest võib palju abi olla, soovitan ise edasi uurida, kui huvi on. Siin on nimekiri nendest haigustest, mille puhul on paljud inimesed LCHF-toitumisega leevendust on leidnud.

1.      Tüüp 2 diabeet - http://www.youtube.com/watch?v=zjUdtK6ukqY

2.      IBS (ärritunud soole sündroom) - http://ettsotareblod.se/bokstavskombinationen-lchf-kan-hjalpa-mot-ibs/

3.      Liigesepõletik



6.      Kõrge vererõhk

7.      Alzheimeri tõbi - http://www.youtube.com/watch?v=O43_WSRURjs

8.      Fibromüalgia

9.      Haavandiline koliit

10.   Polütsüstilised munasarjad, probleemid rasestumisega

 

1 kommentaar:

  1. Heh, see foto ilusast siredast õest püsib veel mitu tund silma ees :) ja siis kujutage ette, kui tavaline inime, kes ei tea õhkagi LCHFist, näeb sellist kleenukest piigat vahukoort ja peekonit söömas :) "Nuuks, küll mõnele on ikka antud, võib süüa mida tahab ja ikka selline piitsavars, aga mina... ainult juustupaki poole vaatamisest võtan 1.85 kg juurde, ühhüüü!" :)

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.